{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mogućnost političke akcije u društvu spektakla: Plenum Možeš Biti Ti

24.4.2014. u 13:43
1
1
Mogućnost političke akcije u društvu spektakla: Plenum Možeš Biti Ti
1
Mogućnost političke akcije u društvu spektakla: Plenum Možeš Biti Ti
Mediacentar i Frontline klub najavljujuju debatu na temu “Mogućnost političke akcije u društvu spektakla: Plenum Možeš Biti Ti?!” uz specijalni program “ZOSTER PERETROJKE” u petak, 25. aprila od 19 sati u prostorijama Mediacentra.
Tokom debate razgovarat će se o tome koliko je sadašnji medijski sistem dostupan i otvoren za nove, progresivne ideje ili akcije koje nisu nužno motivisane političkim ili ekonomskim interesima vladajućih elita. Razgovor će se fokusirati na mogućnosti političke akcije u medijskom društvu spektakla u kojem živimo, odnosno na pitanje da li trenutna medijska scena u BiH uopšte omogućava artikulaciju različitih javnih interesa i ideja koje zagovaraju promjenu postojećeg stanja.

Na debate učestvuju: dr. Damir Arsenijević, teoretičar kulture, Aldin Arnautović, slobodni novinar, Valentina Pellizzer, online aktivistkinja i feministkinja, dr. Mario Hibert, Filozofski fakultet Sarajevo i Refik Hodžić, Međunarodni centar za tranzicijsku pravdu. Moderatorica debate je Aida Kalender iz sarajevskog Mediacentra.

Nakon razgovora, sa početkom u 21 sat, nastupit će ZOSTER PERETROJKA, inačiča benda ZOSTER koja nastupa u posebnim prilikama i koju čine Mario Knezović - vokal, Atila Aksoj - gitare, Goran Rebac – elektronika. Publika će tokom nastupa čuti i pjesme sa novog albuma grupe ZOSTER, snimljenog prošlog mjeseca.

Ovaj događaj organizuje se u sklopu programa koji već treću sezonu uspješno realizuju Mediacentar Sarajevo i Frontline Club iz Londona, uz finansijsku podršku Media Programa Open Society Foundation London.

Pozivamo predstavnike medija da prisustvuju debati u petak, 25. aprila u prostorijama Mediacentra (Kolodvorska 3). Snimanje izjava biti će omogućeno pola sata prije događaja (od 18:30 do 19:00) ili nakon događaja.

Ljubazno molimo sve redakcije koje imaju interes da snime i emituju dijelove debate u trajanju dužem od 10 minuta da nam se obrate sa posebnim zahtijevom. Nastup ZOSTER PERETROJKE neće biti moguće snimati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: