{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mogućnost političke akcije u društvu spektakla: Plenum Možeš Biti Ti

24.4.2014. u 13:43
1
1
Mogućnost političke akcije u društvu spektakla: Plenum Možeš Biti Ti
1
Mogućnost političke akcije u društvu spektakla: Plenum Možeš Biti Ti
Mediacentar i Frontline klub najavljujuju debatu na temu “Mogućnost političke akcije u društvu spektakla: Plenum Možeš Biti Ti?!” uz specijalni program “ZOSTER PERETROJKE” u petak, 25. aprila od 19 sati u prostorijama Mediacentra.
Tokom debate razgovarat će se o tome koliko je sadašnji medijski sistem dostupan i otvoren za nove, progresivne ideje ili akcije koje nisu nužno motivisane političkim ili ekonomskim interesima vladajućih elita. Razgovor će se fokusirati na mogućnosti političke akcije u medijskom društvu spektakla u kojem živimo, odnosno na pitanje da li trenutna medijska scena u BiH uopšte omogućava artikulaciju različitih javnih interesa i ideja koje zagovaraju promjenu postojećeg stanja.

Na debate učestvuju: dr. Damir Arsenijević, teoretičar kulture, Aldin Arnautović, slobodni novinar, Valentina Pellizzer, online aktivistkinja i feministkinja, dr. Mario Hibert, Filozofski fakultet Sarajevo i Refik Hodžić, Međunarodni centar za tranzicijsku pravdu. Moderatorica debate je Aida Kalender iz sarajevskog Mediacentra.

Nakon razgovora, sa početkom u 21 sat, nastupit će ZOSTER PERETROJKA, inačiča benda ZOSTER koja nastupa u posebnim prilikama i koju čine Mario Knezović - vokal, Atila Aksoj - gitare, Goran Rebac – elektronika. Publika će tokom nastupa čuti i pjesme sa novog albuma grupe ZOSTER, snimljenog prošlog mjeseca.

Ovaj događaj organizuje se u sklopu programa koji već treću sezonu uspješno realizuju Mediacentar Sarajevo i Frontline Club iz Londona, uz finansijsku podršku Media Programa Open Society Foundation London.

Pozivamo predstavnike medija da prisustvuju debati u petak, 25. aprila u prostorijama Mediacentra (Kolodvorska 3). Snimanje izjava biti će omogućeno pola sata prije događaja (od 18:30 do 19:00) ili nakon događaja.

Ljubazno molimo sve redakcije koje imaju interes da snime i emituju dijelove debate u trajanju dužem od 10 minuta da nam se obrate sa posebnim zahtijevom. Nastup ZOSTER PERETROJKE neće biti moguće snimati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: