Susret s Novalićem
9

Metin: Turska prijateljstvo s BiH želi dokazati djelima

Klix.ba
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, delegaciju Republike Turske koju je predvodio zamjenik ministra ekonomije Fatih Metin.

U razgovorima su naglašeni veoma dobri prijateljski odnosi Turske i Bosne i Hercegovine i ukazano na velike mogućnosti proširenja ekonomskih veza. Republika Turska, kako je kazao zamjenik ministra Metin, to prijateljstvo želi dokazati djelima i pospješiti trgovinsku saradnju.

Precizirao je da njegova zemlja proširenje saradnje vidi kroz oblasti energetike, turizma, tekstilne industrije, šumarstva i građevinarstva.

Premijer Novalić upoznao je članove turske delegacije s mogućnostima koje u ovim segmentima nudi domaća privreda, ali i s planovima za dalji razvoj ovih oblasti. Pri tome, kazao je Novalić, naša zemlja svakako računa na saradnju s Turskom i njenim privrednicima.

Današnjem sastanku prisustvovao je i ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koç, a turska delegacija boravi u našoj zemlji od 21. do 25. maja ove godine.