Komentari (101)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Obavezno povećati % za izborni prag minimum na 10% pa neće biti neki koji sa jednim predstavnikom stranke odlucuje.Drugo ako je bio kandidat neke stranke i dobio mandat napusta stranku vrati mandat stranci.
...kako ce onda razne cetvorke,sestorke i slicni formirati frankenstajn vlade?
Nema izbora.Zeleni gmazovi su pred ispadanje.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bravo BiH, ambasadori ti kroje zakone! Toliko od suverenitetu i ostalim ljepotama, koje dobismo raspadom Jugoslavije. Jad, bijeda, prosjačenje i lopovluk. Tu i tamo se javi poneka iskra nade, ali i ona se gasi. Tužno.
Stize nam izborni zakon, ima da se neki zapjene haha
Medjunarodna zajednica podrzava da sutra 5% gradjana ove drzave moze blokirati cijelu drzavu. Pozivamo Incka da to isto uvede i u Austriji , amerikanskog ambasadora da uvede isto u SAD-u za crnce-azijate-latinose, te ove hrvate da to isto urade u Hrvatskoj za srbe . Medjunarodna zajednica ovdje nije dobrodosla. Mi sa srbima treba da pravimo saveze, i rusima.
Svaka cast najbolji komentar i najbolje objasnjeno...gradjansko uredjenje 1 predsjednik a 150 zamjenika
Poserem vas, pogotovo Irenu Hadžiabdić.
Baš su neki.. A bilo je blizu. Kao i Miloševiću 89e
svi da mogu birati a samo neki da mogu bit izabrani bez obzora na rezultat gladanja !!! to je pravi zakon za nas !!!
Oni koji stalno pilaju o Čoviću i Komšiću oko izbornog zakona, samo odvraćaju pažnju javnosti. Naime izbornim zakonom treba utvrditi direktno biranje svih javnih dužnosnika, od predsjednika, župana do gradonačelnika i to sistemom preferencijanih glasova. Na taj način izabrani su oni koje stvarno narod hoće a ne oni koji su imenovani u komitetima političkih stranaka.
gotovo svim stranačim strukturama ne odgovara taj način izbora jer bi otpali brojni stranački aparatćici sa svim pratečim sinekurama. Direktni izbori i preferncijani sistem uslov su demokratizacija društva i ukupnog napredka.
Svi da mogu BIRATI i svi da mogu biti BIRANI !!!
Svi dobro znamo da od ovog nema nista. Opstrukcije se ocekuje od sve 3 vladajuce stranke u BiH. Glavni instrument za dobijanje vlasti upravu i jesu izborne manipulacije.
Digitalizacija izbora, te mogucnost biranja svih naroda
Govna
Podrška ovim reformama - Izmjene Izbornog Zakona u vezi formiranja Biračkih odbora, kontrole prebrojavanja glasova. Naročito kontrole finasiranja izborne kampanje. Odakle strankama silni novac da kupuju glasove od vrata do vrata, odakle strankama hrabrost da ucjenjuju građane za koga da glasaju. To su stvari koje treba mijenjati BRAVO
Ovu državu treba rušiti do temelja. Imamo više političara po glavi stanovnika od Amerike a narod najsiromasniji u Europi
Što se mene tiče mogu i ukinuti glasanje, ali mi žao onih koji su navikli živjeti od narodnih novaca....izabrani manipulacijama dok bazična stranka osvoji jedva 50.000 glasova a predsjednik stranke skoro 200.000
Posteni izbori DA, a treci entitet Ne!!!
Građanska apriori islamska republika NE!!!