Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Imam veliko postovanje spram Srebrenice i klanjam se svakoj zrtvi, ali cemu transparent "nikada zaboraviti, nikada oprostiti", i to bas u dane lokalnog genocida u Grabovici ponad Mostara koji nikada nije niti kaznjen/ istrazen?! UZP je ona kategorija zlocina koja je tipicna bas za sve tri strane. Kada se napravi usporedba proprcija UZP zlocina na sve tri strane, i bosnjacka strana ce tada shvatiti da nisu nikakvi andjeli, premda postujem patnju toga naroda i solidariziram se sa zrtvama.
Od kad I na kojoj pravnoj, etničkoj, moralnoj ili bilo kojoj normi (ljudskim ili božijim zakonima) je krivica manja ako eto ovaj ili onaj je počinio nešto slično ili više? Jel ok da ti ja zapalim kuću ako si ti bacio smeće u moju avliju? Jel moja krivica manja (ili čak oslobađajuća) ako ti ja silujem kćer jer si ti meni ogrebao auto?
pa ja nisam prije vidio taj plakat i sumnjam da ga jr neko napisao od zirtava, mislim da je neko dijete iz škole kojem je to izgledalo smisleno. nisu svi bisnjaci niti muslimani andjeli, bilo je zlocina al po procentu stanovnika trebalo je da smo naprsvili najvise zlocina a nismo nego najmanje.
Munira nije mogla doci, sin uzeo dzipa da ode na more
Kad se ova šetnja bude organizovala kroz onu drugu stranu Mostara onda, tek onda ima svjetla u tunelu
Vidite da je Mostar jedna jako tolerantna sredina
Neka se obiljezavaju bitni datumi i cuva sjecanje na genocid. Jako bitno!!!! Ali nas spas je u tome da jacamo skolstvo, edukaciju naroda, nacionalnu svijest i namjensku industriju.
Hvala gradjanima Mostara koji su uzeli ucesceu mirnoj setnji i podsjeetili javnos na genocid u Srebrenici najveci u novijoj historiji!
Kod nas komemoracija često poprima i elemente promovisanja mržnje prema drugima. Šteta što ovoj djeci sa slike već pune glavu kako treba mrziti druge zbog prošlosti
u prvom safu narko dileri i ratni profiteri pa jebote bog perverzije ove
jesu dosadni više
E golemooo.. Na zadnjoj slici Ćupa, dozvo se tobe...
Ove sto ih predvode zanima samo keš, kao da Mostarci nisu čuli za Srebrenicu, i ovdje su pare oprane dok se prevuklo do Mostara.
Imam veliko postivanje spram Srebrenice i klanjam se svakoj zrtvi, ali cemu transparent "nikada zaboraviti, nikada oprostiti", i to bas u dane lokalnog genocida u Grabovici ponad Mostara koji nikada nije niti kaznjen/ istrazen?! UZP je ona kategorija zlocina koja je tipicna bas za sve tri strane. Kada se napravi usporedba proprcija UZP zlocina na sve tri strane, i bosnjacka strana ce tada shvatiti da nisu nikakvi andjeli, premda postujem patnju toga naroda i solidariziram se sa zrtvama.
Dragi moji Bošnjaci, čuvajte sjećanja na strahote koje su nas zadesile da bismo mogli računati na bolju budućnost.