Likvidiran Abdelhamid Abaaoud, glavni organizator napada u Parizu

Klix.ba
18.11.2015. u 19:39
49
200
Likvidiran Abdelhamid Abaaoud, glavni organizator napada u Parizu
49
Likvidiran Abdelhamid Abaaoud, glavni organizator napada u Parizu Foto: EPA
Belgijski državljanin Abdelhamid Abaaoud koji se smatra glavnim organizatorom napada u Parizu, ubijen je u policijskoj akciji, objavio je Washington Post pozivajući se na dva visokopozicionirana obavještajna službenika.
Washington Post navodi da ga je ubila francuska policija tokom velike operacije koja je započela u ranim jutarnjim satima u sjevernom dijelu francuske metropole.

Više od stotinu policijskih specijalaca potpomognutih vojnicima započelo je akciju oko 4:30 u St. Denis, nakon čega je uslijedila višesatna bitka, u kojoj se moglo čuti najmanje sedam snažnih detonacija, a ispaljen je veći broj metaka.

Nakon višesatne opsade, specijalci su upali u zgradu u kojoj se Abaaoud skrivao, a da je ubijen utvrdili su forenzičari.

Pariško je tužiteljstvo na konferenciji za novinare u srijedu navečer objavilo da je tokom velike policijske operacije 'neutralizirana' teroristička ćelija te da je spriječen još jedan veliki teroristički napad.

Francuski tužitelj Francois Molins rekao je novinarima da nije u mogućnost identifikovati ubijene zbog stanja tijela te da će se sačekati forenzičko vještačenje.


Komentari (200)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: