UNESCO kampanja
0

Kupite Always i pomozite hiljadama mladih Senegalki

Klix.ba
Zahvaljujući partnerstvu između Always i UNESCO-a, hiljadama mladih žena u Senegalu će biti pružena prilika da budu dio programa usmjerenog ka unapređenju obrazovnog sistema.

Cilj je prikupiti potrebna sredstva za 40.000 djevojaka i mladih žena iz Senegala kako bi naučile osnovne vještine, kao što su čitanje i pisanje. Ovaj vid saradnje između Always i UNESCO-a je prirodan slijed događaja, budući da obje strane dijele zajedničku svrhu, a to je “osnažiti djevojke i žene.”

Oko 66 miliona djevojaka širom svijeta nije imalo priliku za osnovno obrazovanje u 2010. godini. Tokom 2009. godine, u Senegalu četiri od deset djevojčica ispisalo se iz osnovne škole. Obrazovanje, a posebno opšta pismenost, dokazano imaju veliki utjecaj na ekonomske, socijalne i zdravstvene parametre u životu jedne osobe. Na primjer, dijete majke koja zna čitati ima 50% više šanse da preživi petu godinu života, a dodatna godina školovanja povećava individualnu zaradu za 10%.

Svako Always pakovanje s oznakom UNESCO generira donaciju Alwaysa usmjerenu ka poboljšanju šansi za obrazovanje mladih djevojaka u Senegalu. Za svaki proizvod s oznakom UNESCO-a, Always donira $0.015 za UNESCO-ov program obrazovanja djevojaka i mladih žena u Senegalu. UNESCO je posvećen projektu obrazovanja mladih žena i djevojaka, kao ključnom faktoru u promovisanju mira, socijalne inkluzije i održivog razvoja.