Podanički odnos
235

Kojović osudio posjetu delegacije NSRS-a ruskoj Dumi: Građani odlaze iz RS-a, ali niko u Rusiju

M. G.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke u Parlamentu BiH, komentarisao je današnju posjetu delegacije NSRS-a na čelu sa Nenadom Stevandićem ruskoj Dumi

Kako navodi Kojović, delegacija NSRS-a primila je pohvale o odnosima rukovodstva ovog entiteta prema ruskoj agresiji na Ukrajinu.

“Posjeta mjestu s kojeg je odobreno ubijanje civila u Ukrajini i komadanje njenog teritorija s ciljem da bi se tome dala podrška, čin je koji trajno sramoti Narodnu skupštinu RS-a kao i sve političare koji su bili u posjeti. Naravno, ova posjeta izraz je kontinuiteta srpske nacionalističke politike u BiH koji je svoj vrhunac dosegao odlikovanjem koje je Milorad Dodik dodijelio Putinu čime je tog diktatora želio postaviti kao vrijednosni orijentir svim građanima u Republici Srpskoj", naveo je Kojović.

Dodao je da u tome ni on, kao ni delegacija NSRS-a neće uspjeti.

"Građani RS-a nažalost odlaze u inostranstvo, ali niko u Rusiju. Njima su orijentir zapadne demokratije. Umjesto da grade takvo društvo ovdje, utemeljeno na liberalnim vrijednostima, oni od RS-a žele da naprave rusku guberniju izoliranu od civiliziranog svijeta. Malo je političara na svijetu koji su spremni do te mjere štetiti vlastitom narodu kao što je to slučaj s političarima iz RS-a, a njihov podanički odnos prema Rusiji pokazuje neizmjerivost te štete i u ekonomskom i u kulturnom i u demografskom smislu", zaključio je Kojović.