Tuguje s narodom Irana
93

Kavazović uputio saućešće ajatolahu povodom smrti Raisija: Allahovo određenje se ne može izbjeći

M. G.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović uputio je vrhovnom lideru Islamske Republike Iran Seyyedu Aliju Hosseini Khameneiu saučešće povodom tragične smrti predsjednika Ebrahima Raisija, ministra vanjskih poslova Hosseina Amir-Abdollahiana i njihovih saradnika.

"Poštovani i uvaženi Ajetolahu Khamenei, esselamu alejkum, u ovim teškim trenucima za Islamsku Republiku Iran i njen narod, želim Vam izraziti svoje saučešće i saučešće pripadnika Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini povodom tragične smrti predsjednika Islamske Republike Iran Nj. E. Ebrahima Raisija i ministra vanjskih poslova Nj. E. Hosseina Amir-Abdollahiana i njihovih saradnika", napisao je Kavazović.

Dodao je da je jučer čitavo vrijeme pratio razvoj događaja u vezi s helikopterskom nesrećom.

"Cijeli jučerašnji dan smo sa strepnjom i uz dove čekali vijesti iz bratskog Irana i nadali se dobrim vijestima. Ali, Allahovo određenje se ne može izbjeći i mi smo svi Njegovi i Njemu se vraćamo. Zadovoljni smo s onim što je On odredio, iako naša srca nose tugu", dodao je Kavazović.

Zaključio je da "danas tuguje s narodom Irana".

"Mi danas tugujemo s Vama i Vašim narodom i dovimo za merhume i njihove porodice. Uz dove Uzvišenom Allahu da nastradalim podari svoju milost, njihovim porodicama sabur a narodu Irana dostojanstvo u boli, ja Vas iskreno selamim", napisao je reisul-ulema Kavazović.