{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kasipović: Vlada RS želi pomoći svima

Klix.ba
19.5.2015. u 15:30
0
12
Kasipović: Vlada RS želi pomoći svima
0
Kasipović: Vlada RS želi pomoći svima
Foto: SRNA
Potpredsjednik Vlade RS i ministar pravde Anton Kasipović odgovorio je u Narodnoj skupštini RS na optužbe opozicije povodom izmjena Zakona o posebnom doprinosu za solidarnost. Kasipović je rekao da je namjera Vlade RS bila da produži važenje postojećeg zakona uz olakšice.
"Obveznici plaćanja ovog poreza ne bi bili ljudi koji imaju najniže plate. Te obaveze su svakako izuzeti i penzioneri. Naša projekcija je da se sakupi 43,5 miliona maraka. Prioriteti u podjeli tih sredstava bi svakako bili privredni subjekti. Mislim da nismo dali dovoljno sredstava da obnovimo i osposobimo neke privredne kapacitete. Moramo pomoći i lokalne zajednice, ali i odvojiti određeni dio novca za eksproprijaciju zemljišta za velike kanale i odbranu od budućih poplava", rekao je Kasipović.

Vlada RS je, dodao je on, dostavila podatke Anketnom odboru NSRS o trošenju sredstava iz Fonda solidarnosti, tako da optužbe opozicije, kaže Kasipović, o prikrivanju tih podataka nisu na mjestu.

"Glavna služba za reviziju radi reviziju postojećih poslova, a i naša je zakonska obaveza da obavijestimo NSRS o utrošenim sredstvima. Bilo je neophodno da ponudimo jedan ovakav zakon i lično mi je žao što je on kasno došao pred poslanike. Ali, prijedlog izmjena zakona ima svega nekoliko stranica, a ne 500, tako da su poslanici ovaj prijedlog mogli pročitati za deset minuta", istakao je Kasipović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: