{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Istraga o izboru ponuđača za štampanje izbornog materijala

F
28.6.2014. u 11:02
2
1
Istraga o izboru ponuđača za štampanje izbornog materijala
2
Istraga o izboru ponuđača za štampanje izbornog materijala
Nakon što su se u bh. javnosti i medijima, pojavili navodi o neregularnostima oko izbora najpovoljnijeg ponuđača za štampanje izbornog materijala, u postupku koji provodi Centralna izborna komisija BiH, Tužilaštvo BiH naredilo je policijskim djelatnicima SIPA-e, da izvrše detaljne provjere cijele procedure, te utvrde da li je u postupku bilo nezakonitosti i počinjenja krivičnih djela.
Prema informacijama koje su se pojavile, u ovom postupku za štampanje izbornog materijala, izabrano je preduzeće, čija je ponuda bila znatno skuplja od drugog ponuđača, a nakon što je proceduru provodio Ured za razmatranje žalbi BiH.

S obzirom na to da je vezi sa cijelim postupkom, Tužilaštvo BiH identificiralo aktivnosti koje upućuju na nezakonitosti u cijelom procesu, izdata je naredba nadležnoj policijskoj agenciji, sa zahtjevom za pregledom dokumentacije i cijelog postupka.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, odlučno je da spriječi bilo kakve pojave netransparentnog i nezakonitog trošenja sredstava iz budžeta, koja pripadaju svim građanima BiH, naročito kada se radi o višemilijunskim iznosima, saopćeno je iz ove institucije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: