Zenički i sarajevski košarkaši igrali za Vernesu Osmanbegović

Piše: E. M./Klix.ba
9.1.2013. u 21:59
0
9
Zenički i sarajevski košarkaši igrali za Vernesu Osmanbegović
0
1/10 Vernesa je trenerima ekipa poklonila satove koje je sama izradila (Foto: Klix.ba)
2/10 Foto: Klix.ba
3/10 Foto: Klix.ba
4/10 Foto: Klix.ba
5/10 Foto: Klix.ba
6/10 Foto: Klix.ba
7/10 Foto: Klix.ba
8/10 Foto: Klix.ba
9/10 Foto: Klix.ba
10/10 Foto: Klix.ba
U sportskoj dvorani Bilimišće u Zenici, večeras je odigrana humanitarna košarkaška utakmica za oboljelu Zeničanku Vernesu Osmanbegović.
Košarkašku utakmicu su odigrali zenički Čelik i sarajevski SPARS, koji su imali priliku da svojom igrom doprinesu ozdravljenju Vernese Osmanbegović. Nekoliko stotina Zeničana odazvalo se večerašnjoj utakmici koja je pripala gostima rezultatom 68:85.

Od samog početka gosti su nametnuli svoj tempo igre, a tako je bilo i do same završnice kada su rezultatski slavili pobjedu, ali večeras su prema riječima trenera, svi pobjednici.

"Mi smo večeras došli sa nekom rezervnom ekipom, ali ako bude još neka ovakva manifestacija, mi ćemo doći opet, bilo kada, samo da pomognemo Vernesi u njenom oporavku", kazao je trener SPARS-a Marko Trbić po završetku utakmice, a isto mišljenje dijeli i trener Čelika Nedžad Hodžić:

"Cilj večerašnje utakmice bio je da se pomogne Vernesi, ja ne znam koliko su uspjeli da prikupe, ali Košarkaški klub Čelik će nastojati da pomogne koliko bude u mogućnosti", kazao je Hodžić.

Večerašnjoj utakmici prisustvovala je i Vernesa koja je zadovoljna odzivom Zeničana, te vjeruje da će svi zajedno uspjeti da stignu do cilja. Vernesa je trenerima ekipa u znak zahvalnosti poklonila satove sa logom klubova, koje je ona lično izradila.

Vernesi je prije pet godina dijagnosticirano teško oboljenje kičme koje ju je prikovalo za invalidska kolicia. Oporavak za Vernesu postoji i šanse da prohoda su stopostotne, no za to joj je potrebno banjsko liječenje u trajanju od 11 mjeseci koje koša 63.000 KM.

Nakon ovoe humanitarne utakmice, bit će pokrenut još niz humanitarnih akcija u kojima će Zeničani zasigurno pokazati humanost, kao i uvijek, i pomoći Vernesi da stane na svoje noge.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: