Humanitarna večer u baru Enigma
0

Za spas oka Merisa Pašalića potrebno 20.000 eura

Sarajevo-x.com
Meris Pašalić
Meris Pašalić
Nakon što su Alen Pleh i Emil Zelić 12. oktobra prošle godine u Radićevoj ulici u Sarajevu bez razloga fizički nasrnuli na studenta druge godine Fakulteta zdravstvenih studija Merisa Pašalića (20) nanijevši mu udarcima kriglom u glavu po život opasne povrede, zbog čega je ostao bez vida na desnom oku, porodica Pašalić iz Ilijaša svakodnevno proživljava pravi pakao.

Kako bi Meris sačuvao oko i zaustavio odumiranje nerava, jedini spas su operacije koje bi što prije trebale biti obavljene u Turskoj. Za izvođenje operativnih zahvata potrebno je skoro 20.000 eura.

Kako bi pomogli svom prijatelju i sugrađaninu, Merisovi prijatelji organizuju još jednu humanitarnu večer u petak 20. januara u caffe baru Enigma u Ilijašu sa početkom u 19:30 sati sa DJ Djennom, koji se odriče svojih honorara kako bi doprinio liječenju Merisa Pašalića.

Neobavezna cijena ulaza je simbolična, 2 KM, a pozvani su svi ljudi koji su u mogućnosti da prisustvuju ovom dešavanju kako bi sakupili što veći iznos novca pred Merisov skori odlazak u Tursku na liječenje.