Humanitarne akcije
0

Humanitarna svirka za Harisa Tvrtkovića

Sarajevo-x.com
Haris Tvrtković
Haris Tvrtković
U srijedu, 11. januara 2012. godine, od 20 sati u sarajevskom klubu Underground će biti održana Humanitarna svirka "Ritam srca" za Harisa Tvrtkovića.

Harisa Tvrtkovića, 14-godišnjeg učenika iz sarajevskog naselja Vogošća, je krajem juna udarilo vozilo Hitne pomoći. Od tada se Haris nalazi u budnoj komi, a njegovo stanje je teško. Ljekari s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu uspjeli su spasiti dječakov život, no njegov oporavak je težak i dugotrajan proces.

Nadu za potpuni oporavak i izlječenje daju ljekari iz Zagreba za što je potrebno sakupiti 21.108,28 eura, međutim Harisovi roditelji nisu u mogućnosti finansirati liječenje bez pomoći dobrih ljudi.

Mladi sarajevski bendovi: Otisak, Futavci, Sabur, Šamar i Shift su zajedničkim snagama odlučili kroz svoju muziku povezati dobre ljudi koji žele dati svoj skroman prilog i na taj način pokušati pomoći Harisu Tvrtkoviću.

Otvorite svoje srce uz ritam muzike i učinite jedno dobro djelo. Ulaz košta simbolične 3 KM, a bit će postavljena i kutija za dobrovoljnje priloge.