|

Volonteri Smješka u saradnji s Konzumom paketićima obradovali djecu bez roditelja

Volonteri Smješka u saradnji s Konzumom paketićima obradovali djecu bez roditelja
45
Piše: M. N.
24.12.2015. u 17:14
4
komentara
45

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
Udruženje za pomoć socijalno ugroženoj djeci Smješak i ove godine je obradovalo mališane, ali i odrasle koji se ovim praznicima ne raduju poput svih jer ih dočekuju gladni i u neimaštini.
Tokom proteklih dana, vrijedni volonteri su skupljali donacije u vidu hrane, higijenskih potrepština i sadržaja za paketiće, te su posjetili Pučke kuhinje u Sarajevu i Mostaru, kao štićenike Zavoda Drin u Fojnici.

"U saradnji s Konzumom donirano je dvije tone hrane. Obišli smo i nekoliko dječijih domova i u Hrvatskoj te donirali hranu i paketiće za djecu. Zahvljujem se svojim vrijednim volonterima bez kojih ovo ne bi bilo moguće", rekla je predsjednica Udruženja Smješak Jasminka Turkić Iković.

Iako je Udruženje Smješak registrovano na području Kantona Sarajevo, dobročinstvo ovih volontera ne poznaje granice te pomažu svim ugroženim porodicama s djecom širom BiH, ali i Hrvatske i Srbije.

Svi koji su u mogućnosti pomoći i žele donirati hranu, odjeću, higijenske potrepštine ili paketiće kojim će obradovati dječicu, to mogu učiniti u prostorijama Udruženja u ulici Telali 11 u Sarajevu. Više informacija o akcijama Udruženja potražite na Facebook stranici.

Uplate možete izvršiti na račune u Unicredit banci:

3386902268204077 (uplate u KM)
393386904868205463 (devizni račun)
SWIFT: UNCRBA 22
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...