Humanitarne akcije
22

Vijeće mladih općine Cazin organizira donatorsku večer

FENA
Vijeće mladih općine Cazin pokrenulo je projekt Donatorska večer sa ciljem prikupljanja finansijskih sredstava za liječenje mladih oboljelih sugrađana koji nisu u mogućnosti izdvojiti sredstva za svoje liječenje.

Donatorska večer bit će održana 15. februara 2014. u Kostelskom buku, najavljeno je iz Vijeća mladih općine Cazin.

Projekat se sastoji od nekoliko etapa. Prvobitno je anketirano više od 300 predstavnika poslovnih subjekata, uposlenika javnih ustanova, od kojih je već više od 100 pristalo uplatiti 50 KM, koliko košta jedna pozivnica u koju je uključena večera, piće i zabavni program te večeri.

"To je večer u kojoj ćete se zabaviti, te ujedno i pomoći onima kojima je ta pomoć potrebna", navode iz Vijeća mladih općine Cazin i napominju da će upravljanje i nadzor nad finansijama imati isključivo Upravni odbor koji djeluje zasebno od Vijeća mladih općine Cazin, a činit će ga diplomirani kriminalist, pravnik i ekonomista i tim od nekoliko liječnika koji će u skladu sa svojim Poslovnikom o radu i Pravilniku o liječenju odlučivati o prioritetnim zahtjevima.

Svi uključeni u projekat (organizatori, Upravni i Nadzorni odbor, muzičari) rade pro bono.

"Ukoliko želite i vi dati svoj doprinos ovoj humanoj gesti, rezervišite svoju kartu na vrijeme. Uplate se vrše na žiroračunu koji je otvoren samo za potrebe ovog projekta: 3385202216767487 (UniCredit Bank d.d. Mostar). Posebno je važno naznačiti ime i prezime, adresu i broj telefona, kako bismo vam na vrijeme dostavili ulaznicu", navodi se u saopćenju.