{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vernesa ponovo prekida liječenje jer nema novca

22.10.2013. u 09:55
0
31
Vernesa ponovo prekida liječenje jer nema novca
0
Vernesa ponovo prekida liječenje jer nema novca
Vernesa Osmanbegović
Zeničanka Vernesa Osmanbegović zbog nedostatka novca za terapije u Atomskoj banji u Gornjoj Trepči u Srbiji vraća se u Zenicu i tako već drugi put prekida svoj put ka potpunom oporavku.
Kako je na svom Facebook profilu napisala ova 24-godišnjakinja, njen boravak u Atomskoj banji u Srbiji bio je planiran do polovine decembra, kada se očekivalo da će proces oporavka uspješno privesti kraju. Međutim, morala se vratiti kući jer više nema novca da plaća tretmane.

Ipak, Vernesa nije pesimistična.

"Ovo je ogroman uspjeh za mene, ko je prošao bar slično, zna koliko ovo sporo ide i koliko je vremena, truda i rada potrebno da bi se nešto postiglo. Nemojte očekivati da ćete me u gradu ovako sresti sa hodalicom, jer još uvijek ne mogu prelaziti veće relacije. Moj oporavak se nastavlja kući uz svakodnevni rad i trud jer još mnogo posla i vremena treba da bih se mogla samostalno kretati", poručila je ova djevojka kojoj je prije pet godina dijagnosticirano teško oboljenje kičme.

Dva puta je operisana u Tuzli i jednom u Pečuhu u Mađarskoj, ali su joj zbog dugotrajnog ležanja mišići atrofirali i završila je u invalidskim kolicima. Slične rezultate na svom putu ka oporavku Vernesa je napravila i 2008. godine, kada je više puta bila u Fojnici i termama na Ilidži, ali je zbog nedostatka sredstava taj oporavak, baš kao i ovaj, prekinut.

Prije nekoliko dana ona je objavila i kratki video u kojem samostalno hoda uz pomoć male hodalice.

Vernesa je i dalje optimistična i ima veliku želju da istraje u svojoj borbi. Kako još uvijek ništa nije izgubljeno i povratak na terapije je moguć, podsjećamo da Vernesi možete pomoći uplatom novca na žiroračun:

Raiffeisen Bank
Žiroračun banke: 1610550000000032
Broj štednog računa: 09550183086 (na ime Vernesa Osmanbegović)
Devizni račun: 195509269-5
IBAN: BA391612550002147415
SWIFT: RZBABA2S (na ime Munevera Osmanbegović)

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: