{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu humanitarna šetnja za djecu Malavija i BiH 15. juna

11.6.2012. u 16:00
34
1
U Sarajevu humanitarna šetnja za djecu Malavija i BiH 15. juna
34
U Sarajevu humanitarna šetnja za djecu Malavija i BiH 15. juna
Farmaceutska kompanija Roche i Mali Magacin Kabare organizuju humanitarnu šetnju za djecu Malavija i Bosne i Hercegovine. Šetnja će se održati 15. 06. 2012. godine u Sarajevu od 17 do 18 sati, a šetat će se ulicom Maršala Tita do Trga djece Sarajeva.
Cilj projekta jeste podizanje svijesti i ukazivanje na činjenicu da je obrazovanje osnovno pravo svakog djeteta, te da je važno podržati svaku aktivnost koja radi na razvijanju kreativnosti i vještina koje će pomoći djeci da ostvare kvalitetniji i zdraviji život. Uposlenici kompanije Roche od 2003. godine u cijelom svijetu organizuju humanitarnu šetnju da bi prikupili sredstva za pomoć školama i dječijim domovima u Malaviju, kao i domaćim institucijama kojima je pomoć nužno potrebna.

Ovaj događaj realizuje se u saradnji sa Malim Magacin Kabareom (MMK) čiji će edukatori na Trgu djece Sarajeva održati radionice u okviru svog edukativnog programa “Dječija radionica kreativnosti i mašte”, a nakon toga slijedi završna predstava polaznika MMK (24. 06.), te predstava u Domu za nezbrinutu djecu Bjelave (26.6.).

Sredstva prikupljena ovom šetnjom bit će podjednako donirana djeci Malavija i djeci Bosne i Hercegovine.

Svjetska kampanja "Jedan dan, jedna kompanija, jedan razlog – pomoć je jednostavno potrebna " dio je cjelokupnog programa društvene odgovornosti kompanije Roche čiji su uposlenici u svijetu istinski posvećeni, te aktivno rade na poboljšanju društvenih prilika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: