{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Djeca za djecu: Pomoć je jednostavno potrebna"

13.6.2012. u 20:53
41
0
"Djeca za djecu: Pomoć je jednostavno potrebna"
41
"Djeca za djecu: Pomoć je jednostavno potrebna"
Kako bi se podigla svijest o jednakim potrebama djece Malavija i BiH, u Sarajevu će se u petak, 15. 6.2012. od 17 do 18 sati održati šetnja i kreativne radionice za djecu pod nazivom "Djeca za djecu: Pomoć je jednostavno potrebna".
Mali Magacin Kabare i Roche d.o.o pozivaju roditelje da im se sa svojom djecom pridruže u šetnji i učestvuju u radionicama koje su za mališane priredili edukatori Malog Magacin Kabarea na čelu sa Monom Muratović, Sanelom Krsmanović, Amy Danielson, Sašom Peševskim i Irhadom Kuduzom.

"Cilj projekta jeste podizanje svijesti i ukazivanje na činjenicu da je obrazovanje osnovno pravo svakog djeteta, te da je važno podržati svaku aktivnost koja radi na razvijanju kreativnosti i vještina koje će pomoći djeci da ostvare kvalitetniji i zdraviji život. Od 2003. godine u cijelom svijetu organizuje se Roche humanitarna šetnja s ciljem prikupljanja sredstva za pomoć školama i dječijim domovima u Malaviju, kao i domaćim institucijama kojima je pomoć nužno potrebna", navode iz MMK.

Sredstva prikupljena ovom šetnjom bit će podjednako donirana djeci Malavija i djeci Bosne i Hercegovine.

Humanitarnu šetnju za djecu Malavije i Bosne i Hercegovine organizuju farmaceutska kompanija Roche d.o.o. i Mali Magacin Kabare (MMK).

Program događaja:

17:00 sati - Šetnja ulicom Maršala Tita (okupljanje ispred Vječne vatre) do Trga djece Sarajeva.

17:15 - 18:00 sati - Kreativne radionice na Trgu djece Sarajeva (crtanje, ples i upoznavanje sa afričkim instrumentima)

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: