Humanitarna akcija
0

U galeriji B. Smoje u nedjelju vas služi Natali Dizdar

Sarajevo-x.com
Natali Dizdar
Natali Dizdar
Humanitarna akcija galerije B. Smoje pod nazivom "Danas Vas služi..." se nastavlja. Ove nedjelje, 18. marta, od 12:00 do 13:00 sati u ulozi konobarice je hrvatska pjevačica Natali Dizdar.

Krajem oktobara Natali Dizdar je održala svoj prvi samostalni koncert u zagrebačkom pozorištu ZeKaeM. Rasprodana dva koncerta iste večeri zagarantirala su odličnu atmosferu i publiku koja je zdušno pratila Natali i gosta Darka Rundeka koji su uz pratnju odličnih muzičara (Ante Gelo/Vladimir Mirčeta-gitare, Kruno Levačić/Ivan Levačić-bubanj, Zvjezdan Ružić-bas gitara, Zvonimir Šestak-kontrabas, Antonio Geček/Miron Hauser-truba/trombon) koncert pretvorili u pravi muzički spektakl za sve posjetitelje.

Natali je osim svojih hitova "Ne daj se", "Stranac", "Gazio si me", "Zamijenit ću te gorim" sa svoja dva studijska albuma "Natali" i "Pronađi put", pjevala i zanimljive obrade domaćih hitova iz doba novog vala, ali i neke svjetske soul hitove.

Uz muzičkog supervizora Antu Gelu koji je u saradnji s Natali radio aranžmane, ovakav koncert nije mogao proći bez videozapisa pa se DVD izdanje očekuje na proljeće. Do njegovog izlaska uživajte u odličnoj obradi pjesme Bijelog dugmeta "Ovaj ples dame biraju", autora Gorana Bregovića te videospotu u režiji Andreja Korovljeva koji možete pogledati na zvaničnoj Facebook stranici Natali Dizdar.

Akciju je pokrenula galerija B.Smoje, a podržao radio Kameleon i emisija "Udri muški" koju vodi Almir Čehajić - Batko. Projekt je zamišljen tako da jednom sedmično jedan sat posjetitelje galerije služi neka poznata ličnosti.

U toku tog sata posjetitelji sami određuju cijenu napitka i time direktno doprinose humanitarnoj akciji Galerije. Sav prihod ide u "Otvorenu mrežu" kao pomoć onima kojima je u trenutku realizacije to najpotrebnije. Posjetite nas i na web-adresi www.danasvassluzi.com