Humanitarne akcije
3

Suljkanović osigurao prijevoz i novac za oboljelu djevojčicu

FENA
Enes Suljkanović
Enes Suljkanović
Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović osigurao je prijevoz, kao i određena finansijska sredstva, za liječenje sedmogodišnje djevojčice Nazife Ahmić iz Čivčija kod Doboja.

Nakon što je iz medija saznao o teškoj sudbini ove djevojčice, Suljkanović je odlučio da joj pruži svoju pomoć, saopćeno je danas iz kabineta entitetskog potpredsjednika.

Naime, djevojčica Nazifa je od rođenja teško oboljela i Fond zdravstvenog osiguranja RS-a pristao je da finansira njeno liječenje u Beogradu.

Međutim, njeni roditelji nisu bili u mogućnosti da snose troškove putovanja do Beograda, pa je potpredsjednik RS-a danas osigurao prijevoz, kao i određena finansijska sredstva koja će roditelji imati na raspolaganju za vrijeme boravka u Beogradu.

Nakon više urođenih zdravstvenih anomalija, sedmogodišnjoj Nazifi, kćerki Redže i Emine Ahmić, nedavno je otkriven i urođeni karcinom pluća.

Ljekari su savjetovali hitno upućivanje u Institut za majku i dijete u Beograd. Fond zdravstvenog osiguranja RS-a pristao je finansirati liječenje, ali ne i medicinsku pratnju i prijevoz do Beograda za što Ahmići nisu imali novca.