Novac za samohranu majku
252

Stanica planinarskih vodiča na Jahorini organizovala "Humanitarnu turu 2021"

N. V.
Stanica planinarskih vodiča (SPV) Sarajevo su, osmi put od svog osnivanja 2013. godine, organizovala turu humanitarnog karaktera. Ovaj put je održana na Jahorini.

Jahorina je prelijepa planina okićena izazovnim visovima, travnatim livadama, izvorima vode te je pogodna za pješačenje i biciklizam.

Turi je prisustvovalo 191 planinar iz Sarajeva, Konjica, Zenice, Jablanice, Kozarca i ostalih mjesta širom Bosne i Hercegovine, koji su po sunčanom vremenu pohodili vrh Sjenište 1910 mnv, u pratnji vodiča SPV Sarajevo. Kolona je podijeljena u više grupa kako bi bile ispoštovane mjere preporučene zbog pandemije koronavirusa. Najmlađi učesnik bio je dvogodišnji Aziz.

Vodiči stanice planinarskih vodiča Sarajevo su obučeni i specijalizovani za organizovano i sigurno kretanje planinama i imaju međunarodno iskustvo sa uspješnim ekspedicijama na visokim planinama Alpa, Anda, Olimpu, Elbrusu, Ararata i mnogim drugim.

"Dan čistih planina" se obilježava 26. septembra te je u svrhu skretanja pažnje javnosti skupljeno više vreća smeća i propisno odloženo.

Prikupljena sredstva će biti uručena Nermi Tašić Hrnjak iz mjesta Zlate kod Jablanice, koja je samohrana majka troje djece Esme, Amine i Mustafe. Njihov otac Salem, je tragično stradao 2017. godine. Akcija se provodi već četvrti put za ovu porodicu, te na taj način pomažemo djecu i njihovu majku.

Akciju može podržati i uplatom, u idućih 10 dana, na račun: Stanica planinarskih vodiča Sarajevo, Žiro račun: 3387202277668449 kod UniCredit Bank d.d., Svrha: Humanitarna tura 2021

Nakon toga će pomoć biti uručena Nermi.