Vrijeme je za humanost
242

Škole se priključuju akciji Muzeja ratnog djetinjstva: Napravite i vi paketić za djecu Ukrajine

S. Š.
Muzej ratnog djetinjstva pokrenuo je akciju prikupljanja paketića za djecu Ukrajine
Muzej ratnog djetinjstva pokrenuo je akciju prikupljanja paketića za djecu Ukrajine
Muzej ratnog djetinjstva zajedno sa djecom iz različitih krajeva BiH priprema paketiće prijateljstva za djecu Ukrajine, a u ovu akciju uključili su se i đaci Osnovne škole "Safvet-beg Bašagić".
Novogodišnjim praznicima najviše se raduju mališani kojima su paketići i pokloni posebna draž i doživljaj.

Da bi svako dijete, bez obzira na imovinsko stanje ili roditeljsku potporu, osjetili čari darivanja i poklona - čak i oni koji svoje djetinjstvo provode u ratnoj atmosferi i svakodnevnim pucnjevima - ove godine se pobrinuo Muzet ratnog djetinjstva koji su inicijatori akcije prikupljanja paketića za djecu Ukrajine.

Tim Muzeja ratnog djetinjstva uručit će poklone djeci u Ukrajini, te ukrajinskim porodicama u izbjeglištvu u Poljskoj, a pokloni će biti dostavljeni u koordinaciji sa Caritasom.

Učenici Osnovne škole "Safvet-beg Bašagić" među prvima su se uključili u ovu akciju i odlučili učestvovali u pripremi novogodišnjih paketića za djecu iz Ukrajine i ovim malim poklonom im poslati poruku da su prijateljstvo, podrška i ljubav snažniji od bilo kojeg zla.

U humanitarnoj akciji koja će se realizovati do 21. decembra učestvovat će učenici od prvog do devetog razreda.

S obzirom da je BiH jedna od država koje su najmanje učestvovale u pomoći naroda Ukrajine, ovo je prilika da građanke i građani BiH uljepšaju praznike ukrajinskoj djeci.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati MRD putem emaila [email protected] ili na +38733535558 (od 11 do 19 sati).