Humanitarne akcije
8

Šestogodišnji Ajdin Žigonja prikupio 100.000 KM potrebnih za operaciju u Turskoj

Piše: E. M.
Ajdin Žigonja
Ajdin Žigonja
Šestogodišnji Zeničanin Ajdin Žigonja ispunio je svoj cilj. Njegova porodica uspjela je prikupiti potrebna sredstva za operaciju u Istanbulu koja bi zeničkog borca Ajdu vratila normalnom životu.

Informacija da je porodica Žigonja prikupila potrebna sredstva za operaciju šestogodišnjeg Ajdina obradovala je sve Bosance i Hercegovce, ali i sve one koji su proteklih mjeseci učestvovali u akcijama prikupljanja novčanih sredstava za liječenje malog heroja.

Ajdin je rođen sa rascjepom kičmenog stuba, a operacije koje su urađene u Bosni i Hercegovini nisu mnogo pomogle u njegovom oporavku. Tada je Ajdinov otac Elvis iz bolnice u Istanbulu tražio preračun koji je iznosio 45.000 eura bez putnih i smještajnih troškova. U izjavi za Klix.ba Elvis je kazao kako sada očekuju odgovor sa klinike u Istanbulu.

"Pa iskren da budem mi nismo ni sakupljali novac tokom zadnje akcije jer sam htio samo da dobijem predračun i datum operacije. Međutim jedan od naših postova su prenijeli neki portali, među kojima ste i vi, i evo od novembra do sad mi smo sakupili taj iznos. Sada čekamo odgovor sa klinike i datum koji će odrediti doktor Ahmet Alanaj i mi bi trebali, nadam se, u januaru za Istanbul u kliniku Acibadem ", kazao je Elvis te se zahvalio svima koji su učestvovali u akcijama prikupljanja sredstava za Ajdina.

"Hvala dobrim ljudima što su mi pomogli da sakupim pare za operaciju. Volim vas puno", poručio je Ajdin svojim prijateljima.