Humanitarne akcije
18

Sarajevo: Ostali bez ičega nakon što im je kuću zapalio nasilni sin

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Ismet Omerović i njegova 18-godišnja kćerka Emina preko noći su ostali bez svog doma i svega što su u životu imali. U požaru koji je prema Ismetovim riječima podmetnuo jedan od njegovih sinova izgorilo je sve.

Ismet i Emina sada imaju samo odjeću koju su imali na sebi kada su bježali iz kuće koja se nalazi na vrhu brda (ulica Paljevska) u naselju Rječica.

"Sinoć je moj sin koji ne živi s nama i koji je, teško mi je reći, kriminalac i nasilnik, došao i napao s vrata svoju sestru govoreći joj k**** i ostale pogrdne riječi. Htio ju je tući, ali sam se ja ispriječio između njih. Ona je pobjegla, a on je mene uhvatio za ruku i počeo vući. Jedva sam pobjegao. Emina se uspjela sakriti kod komšije, a ja sam se srušio na ulici", rekao nam je Omerović.

Kada je ekipa portala Klix.ba došla ispred kuće, Ismet je plakao, a ruke su mu bile izrezane i garave. Emina je bila u majici, trenerci koja je vidno manja i klompama. S osmijehom i suzama u očima kaže da joj je jutros trebao biti prvi radni dan, ali nije mogla otići jer nema šta obući. Kuća je potpuno izgorjela.

O ovoj porodici smo pisali i ranije.

"I ovu kuću su mi napravili dobri ljude putem emisije 'Ispuni mi želju'. Općina nam je dala zemlju, hvala im svima. Sada ništa nemamo. Prenoćili smo kod komšije, ali ni on nema dovoljno za sebe jer nema primanja kamoli za nas", plačući je rekao Ismet.

Ismet i Emina ne znaju ni gdje ni kako. Mole sve dobre ljudi koji su u mogućnosti da im pomognu jer zaista više nemaju ničega. Za sve informacije pozovite broj telefona 062 284 543 (Ismet).