{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Samohrana majka odgaja nepokretnu djevojčicu

2.9.2012. u 20:30
105
31
Samohrana majka odgaja nepokretnu djevojčicu
105
Samohrana majka Šemsa Čikarić iz tuzlanskog naselja Gornji Mosnik obratila se redakciji portal Klix.ba jer, kako kaže, ne može prehraniti svoje troje djece. Roberto i Mirela su zdravi djeca, dok je četverogodišnja Mirsada rođena nepokretna i stopostotni je invalid.
Porodica Čikarić (Foto: Klix.ba)
Porodica Čikarić (Foto: Klix.ba)

“Razgovarala sam s ljekarima i oni su mi rekli kako u slučaju Mirsade neće biti nikakvih poboljšanja. Konstatovana je cereblarna paraliza a ima i epilepsiju”, kaže Šemsa Čikarić koja kaže kako joj ne pomaže bivši suprug.

Šemsa sa djecom živi kod svoje majke Nizije u trošnom objektu veličine tridesetak kvadrata. Imaju struju i vodu, a hrane se u narodnoj kuhinji.

“Dobijam socijalnu pomoć, ali mi sav novac ode na plaćanje režija i lijekove. Školujem troje djece, a svakodnevno prosim kako bih im kupila koru hljeba”, kaže Nizija Čikarić koja je u Tuzlu dvije godine prije rata doselila iz Bratunca.

Šemsa također dobija 220 KM socijalne pomoći, ali joj to nije dovoljno da hrani djecu.

“Najteže mi je za Mirsadu. Roberto i Mirela mogu jesti obrok iz narodne kuhinje, ali ona ne može. Njoj moram kupovati mlijeko i keks jer je to održava u životu. Meni ne treba ništa, potrebna je pomoć mojoj djeci, prvenstveno Mirsadi”, kaže Šemsa Čikarić.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Porodicu Čikarić možete posjetiti u ulici Zlatana Mešića, a broj telefona Šemse Čikarić je 061/961-977. Broj računa u NLB banci je: 13 21 00 200 91 28 222.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: