|

Samohrani otac prodaje bubreg da bi prehranio troje djece

Samohrani otac prodaje bubreg da bi prehranio troje djece
1.290
Klix.ba
26.11.2012. u 19:59
0
komentara
1,2k

dijeljenja
Samohrani otac prodaje bubreg da bi prehranio troje djece Foto: Čitatelj/Klix.ba
Samohrani otac troje djece iz Gornje Višće kod Živinica se zbog teške ekonomske situacije odlučio na očajnički potez.
Ovaj 38-godišnjak (identitet poznat redakciji) je na zgradu BKC-a u Živinicima danas postavio oglas u kojem stoji da "hitno i povoljno" prodaje bubreg kako bi prehranio troje maloljetne djece.

Kako kaže u izjavi za Klix.ba, na ovaj potez je bio primoran jer od 31. marta, kada je morao napustiti posao, nije zaradio nijednu marku.

"Morao sam napustiti posao jer mi je Centar za socijalni rad želio oduzeti djecu i smjestiti ih u dom. Moja djeca nemaju nikoga osima mene da brine o njima. Supruga me je napustila prije 13 mjeseci. Povremeno ih nazove, ali nikada im nije poslala ni žvaku", kaže naš sagovornik koji skrbi o 13-godišnjoj kćeri i sinovima od 15 i devet godina.

Kaže da je najstariji sin morao napustiti školu jer nije bio u mogućnosti da ga školuje.

Foto: Čitatelj/Klix.ba Foto: Čitatelj/Klix.ba

"Centar za socijalni rad mi je obećavao pomoć, ali nikada ništa nisu uradili. Jednu priču mi pričaju kad dođem kod njih, a drugo rade", ogorčen je ovaj samohrani otac.

Dodaje da se ne stidi nikakvog posla i da bi radio bilo šta što bi mu omogućilo da se brine o svojoj djeci. Svi dobri ljudi koji mu žele pomoći mogu ga kontaktirati na broj 062 691 349.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.