Hoće li dobiti životnu bitku?
1

Samir Okić putuje na pretrage u Berlin

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Samir Okić (35), iz Srebrenika, otac dvoje djece, zaposlenik UKC Tuzla, danas poslijepodne je helikopterom Oružanih snaga BiH prevezen iz Tuzle u Klinički centar Sarajevo odakle će sutra biti prevezen bolničkim avionom u berlinsku kliniku. Saznajemo kako se Okićevo zdravlje posljednjih dana zakomplikovalo, te da je on bukvalno u zadnji tren krenuo ka Berlinu gdje će ga tamošnji ljekarski tim pregledati.

Njemački ljekari će nakon pretraga odlučiti da li je neophodna simultana transplantacija srca i plućnog krila ili će se obaviti samo transplantacija srca. Nakon pretraga u Berlinu, Samir Okić će se vratiti kući, a bit će nastavljena humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za njegovu operaciju. Podsjetimo neophodno je sakupiti 300.000 eura.

“Samir će prenoćiti u Sarajevu, a sutra će s medicinskom pratnjom biti prebačen u Berlin. Organizovano je prikupljanje novca za njegovu operaciju, a u kontak sa kolegama iz Njemačke stupili su prof. dr Elmir Čičkušić, prof. dr Zumreta Kušljugić, doc. dr Midhat Tabaković, nakon čega je dato zeleno svjetlo za njegov dolazak”, kaže portparol UKC Tuzla Amra Odobašić.

Po izuzetno teškim vremenskim uslovima Okić je iz nekadašnje kasarne Husein kapetan Gradaščević, koja se nalazi u blizini UKC Tuzla, prevezen u Sarajevo. Inače, Samir Okić je uposlenik UKC Tuzla već deset godina. Do sada je pomagao bolesnima, a posljednjih pola godine prikovan je za bolnički krevet zbog dilatativne kardiomiopatije.

Pozivom na humanitarni broj 090 292 017 donirate 3 KM za Samirovo liječenje.

Vaš prilog možete uplatiti i u Raiffesen Banci na račun: Račun korisnika

09250533311 TRN BANKE: 1610250000000047

Devizne uplate se vrše na račun :

Raiffeisen Bank DD Bosna i Hercegovina SWIFT CODE: RZBABA2S IBAN CODE: BA391612250018483976 Na ime SAMIR OKIĆ Adresa : GORNJI MORANJCI BB SREBRENIK