{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Samir Okić prebačen u Berlin, potreban novac za operaciju

S
9.2.2012. u 14:32
0
4
Samir Okić prebačen u Berlin, potreban novac za operaciju
0
Samir Okić prebačen u Berlin, potreban novac za operaciju
Samir Okić
Tridesetpetogodišnjem Samiru Okiću, uposleniku UKC Tuzla iz Srebrenika, ocu dvoje djece, koji je hitno prebačen na Kliniku u Berlinu, nakon obavljenih pretraga osigurano je 10.000 eura kako bi ostao još pet dana u Njemačkoj i bio pod nadzorom ljekara, ali je idalje potreban novac za vještačko srce i ugradnju.
Podsjetimo, Okić je u ponedjeljak evakuisan iz Tuzle za Sarajevo, odakle je prebačen u berlinsku kliniku, a poslije obavljenih pretraga zaključeno je kako on hitno mora biti podvrgnut ugradnji vještačkog srca.

"Do petka moramo poslati odgovor Klinici u Berlinu o novcu koji posjedujemo. Ukoliko sakupimo dovoljno novca Samiru će biti ugrađeno vještačko srce, a on će ostati u Njemačkoj sve do glavne transplantacije. Ljekari su nam rekli da on sa ugrađenim srcem može živjeti najviše još sedam godina", naveli su nam članovi Samirove porodice koji mole sve ljude dobre volje da im pomognu u spašavanju njegovog života.

Na računu, prema tvrdnjama porodice, ima oko 20.000 KM, jer je 60.000 KM izdvojeno za plaćanje pretraga. Tokom današnjeg dana očekuje se uplata Sindikata UKC Tuzla, a evidentirano je 12.756 poziva na humanitarni broj telefona. Također, očekuje se odgovor kantonalnog i federfalnog ministarstva zdravstva o tome koliko te institucije mogu pomoći u Samirovom liječenju. Porodica tvrdi kako vještačko srce košta 150.000 eura, a operacija ugrađivanja 100.000 eura.

"Samirova majka i ja odlučili smo staviti kuće, plac za kuću i ostalu nepokretnu imovinu pod hipoteku kako bi nam neko dao novčanu pozajmicu. Očekujemo da će dobri ljudi pomoći Samiru, a sve s ciljem da on dobije životnu bitku", kaže Harun Imširović, bliski rođak porodice Okić.

Samir Okić je uposlenik UKC Tuzla već deset godina. Do sada je pomagao bolesnima, a posljednjih pola godine prikovan je za bolnički krevet zbog dilatativne kardiomiopatije. Svi oni koji žele pomoći u njegovom liječenju mogu uplatiti novac na sljedeće račune ili nazvati humanitarni broj telefona.

Pozivom na humanitarni broj 090 292 017 donirate 3 KM za Samirovo liječenje.

Vaš prilog možete uplatiti i u Raiffesen Banci na račun:
09250533311 TRN BANKE: 1610250000000047

Devizne uplate se vrše na račun :

Raiffeisen Bank DD Bosna i Hercegovina
SWIFT CODE: RZBABA2S
IBAN CODE: BA391612250018483976
Na ime Samir Okić
Adresa : Gornji Moranjci BB SREBRENIK

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: