Humanitarne akcije
0

Robijaši i veterani NK Čelik igrali za pomoć Muhamedu Fejziću

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U sportskoj dvorani Bilimišće u Zenici pred blizu 200 gledalaca večeras je odigrana humanitarna utakmica između veterana NK Čelik i Robijaša.

Povod za odigravanje ove humanitarne utakmice jeste realizacija prve faze prikupljanja novčanih sredstava za liječenje 14-godišnjeg Zeničanina Muhameda Fejzića.

Večerašnju utakmicu organizovalo je Udruženje "Robijaši 1988", koje je zadovoljno odzivom Zeničana na prvu fazu humanitarne akcije "Svi za Muhameda".

"Zadovoljni smo odzivom građana s tim da smo očekivali malo puniju dvoranu, međutim mnogi su kupili ulaznicu ali, zbog privatnih razloga večeras nisu prisustvovali utakmici. Važno je napomenuti da su pojedini veterani NK Čelik pred sami početak utakmice kupili po desetak ulaznica koje su podijelili, a ulaz su također platili i svi učesnici, službena lica, igrači i Robijaši", poručili su iz Udruženja "Robijaši 1988".

Utakmica je završena rezultatom 8:3 za veterane NK Čelik, no u večerašnjoj utakmici svi su pobjednici. Od ulaznica i dobrotvornih priloga večeras je za Muhameda prikupljeno 1.858,35 KM.

Podsjetimo, Muhamedu je prije četiri godine dijagnosticirano oboljenje jetre, nakon čega mu je određena i terapija koju treba da koristi. Prije tri mjeseca urađene su nove pretrage, gdje je dijagnosticiranjem i magnetnom rezonancom otkriveno da se radi o autoimunoj cirozi jetre, te da je potrebno liječenje u naprednijim klinikama. Muhamedov otac, Savudin Fejzić, je kazao kako je za liječenje potrebno 5.000 dolara, koje on nije u mogućnosti obezbjediti.

Cijena ulaznice za humanitarnu utakmicu iznosila je 3 KM.