|

Humanitarna utakmica u Zenici: Vjerski službenici slavili protiv Roma 3:1

Humanitarna utakmica u Zenici: Vjerski službenici slavili protiv Roma 3:1
8
Klix.ba
9.11.2013. u 22:19
9
komentara
8

dijeljenja
1/5 Foto: Klix.ba
2/5 Foto: Klix.ba
3/5 Foto: Klix.ba
4/5 Foto: Klix.ba
5/5 Foto: Klix.ba
U Gradskoj areni u Zenici večeras je odigrana humanitarna malonogometna utakmica između Ekipe vjerskih službenika Zenice i Roma Republike Hrvatske.
Gradska arena u Zenici nije bila ispunjena do posljednjeg mjesta, ali veliki broj prisutnih je uživao u nogometu i revijalnom programu kojeg je po četvrti put organizovao Odbor za međureligijsku saradnju Zenice. Utakmica Ekipe vjerskih službenika koju su sačinjavali imami i svećenici, te ekipe Roma iz Republike Hrvatske završena je 3:1, a prikupljeni novac od prodaje ulaznica bit će doniran za kupovinu ultrazvuka i inhalatora za potrebe Odjela pedijatrije Kantonalne bolnice u Zenici.

Večerašnjoj utakmici prisustvovao je i predsjednik HDZ-a 1990, Martin Raguž, koji je kazao da mu je bila čast prisustvovati večerašnjoj utakmici, te je iz zeničke Arene poslao poruku protiv nasilja i diskriminacije za bolju budućnost Bosne i Hercegovine.

Direktor zeničkog Katoličkog školskog centra "Sveti pavao" don Anto Ledić vjeruje da će zajedničkim snagama sa Zeničanima uspjeti prikupiti potreban novac za ultrazvuk i inhalator.

"Imali smo poprilično punu dvoranu i hvala svima koji su došli i izdvojili svoje vrijeme i novac. Ovo što je večeras u Zenici, to se nije dogodilo nigdje na svijetu. Cilj nam je da pomognemo najmlađima, a oni su nama pomogli da otvorimo ovu manifestaciju. Sa večerašnjim događajem nismo nismo završili projekat, tek smo ga otvorili i vjerujemo da ćemo uspjeti osigurati taj ultrazvuk i inhalator koji je sigurno mnogo potreban", kazao je Ledić.

Ulaznica za utakmicu je iznosila 2 KM, a koliko je novca prikupljeno bit će poznato narednih dana.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...