Humanitarne akcije
82

Porodici Čehić svaki je dan borba za opstanak

Klix.ba
Foto: Pomozi.ba
Foto: Pomozi.ba
Edin Čehić sa suprugom i troje djece živi u veoma teškim uslovima, u kući koja nema kupatilo, spavaću sobu, a ni kuhinju.

Predsjednica Udruženja građana Nemila, Aida Čolaković, odlučila je kontaktirati ogranak organizacije Pomozi.ba u Zenici, kako bi zajedničkim aktivnostima olakšali život ovoj peteročlanoj porodici.

Četrdesetpetogodišnjem Edinu svaki dan predstavlja novu borbu za opstanak, a kopajući i pomažući komšijama po selu zaradi tek manju dnevnicu kojom svojoj porodici danas obezbjedi jedan obrok. Sa 34-godišnjom ženom Fadilom, koja boluje od šizofrenije ima troje djece te žive u sobi od deset kvadratnih metara.

Zahvaljujući dobrim ljudima i vlastitom radu, Edin je uspio sagraditi kuću, koja trenutno nema opremljeno kupatilo, sobu za spavanje, a ni kuhinju.

Irnesa Ramić-Tahić, koordinatorica ogranka Pomozi.ba iz Zenice, posjetila je ovu porodicu te je uz koordinaciju Udruženja građana Nemila, porodici Čehić dostavila prehrambene i higijenske artikle kao vid jednokratne pomoći.

"Prilikom naše posjete upoznali smo najmlađu kćerku Ramilu koja je neuhranjena, mršava ali kao dijete nasmijana. Nije još svjesna koliko je život težak. Ne razumije ona još bol oca koji ne odustaje od svoje porodice, ali mislim da razumije kako je biti gladan i jesti samo jedan obrok dnevno", kazala je Irnesa.

Osnovni cilj ove humanitarne akcije jeste da se porodici Čehić opremi kupatilo, hodnik i soba za spavanje, jer jedini prihod ove porodice u iznosu od 175 KM, nije dovoljan ni za normalan život.

Porodici Čehić možete pomoći na tri načina:

  1. Uplatom novčanih sredstava na račun udruženja: Unicredit banka: 33 86 90 22 66 04 66 03, svrha uplate: Za porodicu Čehić
  2. Donacijom u prehrambenim i higijenskim artiklima, odjeći, obući
  3. Donacijom u namještaju, tepih, veš mašina, materijal za kupatilo...

Kontakt osoba za pomoć Čehićima je Irnesa Ramić Tahić, koodinatorica za rad i djelovanje Udruženja na području Zeničko Dobojskog kantona, a njen kontakt telefon je 061 045 198.