{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porodica Mujkić sa desetomjesečnom bebom živi ispod najlona

29.7.2014. u 15:02
42
33
Porodica Mujkić sa desetomjesečnom bebom živi ispod najlona
42
Mladi bračni par Sead Mujkić i Hasema Miskić, iz sela Kudići pored Velike Kladuše, sa svojim desetomjesečnim sinom već 15 mjeseci živi improviziranoj drvenoj nastambi prekrivenoj najlonom. Njihova i onako trošna i skromna kuća nestala je u klizištu, a lokalna zajednica nije se pobrinula da ovoj porodici osigura barem privremeni smještaj i osnovne uvjete za život.
"Život po najlonom je težak, posebno kada imate malu bebu. Kada pada kiša, sve okolo prokišnjava“, priča Hasema i dodaje kako se boji još jednu zimu dočekati ispod najlona.

Vlastitim sredstvima Hasema i Sead započeli su izgradnju nove kuće. Uspjeli su izliti temelj. Za nastavak radova nemaju novac. Skromnom platom koju Sead zaradi u radeći u jednoj privatnoj firmi, uspijevaju podmiriti tek najosnovnije potrebe porodice.

"Vjerujem da će nam pomoći dobri ljudi. Barem zbog djeteta“, kaže Sead.
U akciju akciju pomoći ovoj porodici uključili su se mještani MZ Šumatac. Vjeruju da će do zime uspjeti izgraditi dom za porodicu Mujkić i osposobiti barem jednu sobu u kojoj bi prezimili.

Svi oni koji žele pomoći mogu to učniti uplatom na račun otvoren kod Unucredit banke na ime Hasema Miskić 40500902000, broj 3385102530650083.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: