Humanitarne akcije
4

Majka sa petero djece iz okoline Čelinca uskoro u novoj kući

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Samohrana majka Slavica Dobrovoljski iz sela Kamenica kod Čelinca do kraja novembra trebalo bi da se sa petoro maloljetne djece useli u novu kuću, kojom će zamijeniti sadašnji trošni objekat napravljen od blata.

Sa njima će živjeti i baka Mileva, majka njihovog oca Miroslava koji je preminuo prije dvije godine. Iza njega ostali su Dijana (13), Bojana (11), Aleksandra (10), Stefan (9) i Marija (4).

Novi stambeni objekat površine 200 metara kvadratnih, čija je gradnja u toku, nalazi se u Mjesnoj zajednici Brezičani, nedaleko od sadašnjeg mjesta stanovanja. Finansijska sredstva za njegovu gradnju obezbijedio je vlasnik preduzeća "MG Mind" iz Mrkonjić Grada Mladen Milanović.

Miodrag Kaurin, generalni direktor "Tržnice" Banja Luka koja je u vlasništvu preduzeća "MG Mind", rekao je da je inicijativa za gradnju kuće ovoj višečlanoj porodici potekla od vlasnika ove firme.

"Opština Čelinac završila je imovinsko-pravne poslove, odredila lokaciju i dodijelila zemljište u Mjesnoj zajednici Brezičani, a projekat je finansiralo preduzeća MG Mind", istakao je Kaurin.

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković rekao je da je opština obezbijedila parcelu od 3.000 metara kvadratnih sa namjerom da se porodica Dobrovoljski može baviti i određenim poljoprivrednim aktivnostima.

"Lokaciju smo odredili prema njihovim željama, jer su im prve komšije srodnici i biće im od pomoći", naglasio je Zeljković, koji je i zahvalio Milanoviću za pomoć ovoj porodici.

Opština će preuzeti i obavezu da finansira priključenje struje na novu kuću porodice Dobrovoljski, dok je Mjesna zajednica Brezičani obezbijedila priključak vode.

Mališani i njihova majka nisu krili zadovoljstvo što će prije prvih snjegova i zime useliti u novi dom.

"To je velika radost za nas pošto ćemo u novoj kući imati bolje uslove za život i dalje odrastanje. Zahvaljujem se Milanoviću, opštini Čelinac, Mjesnoj zajednici Brezičani i svim dobrim ljudima koji su nam pomogli da dobijemo jedan ovakav objekat", kaže najstarija kćerka Dijana.

Mještanin Željko Dubravac, koji je bio koordinator svih aktivnosti, smatra da svako ko može treba da pomogne porodicama koje žive u situaciji socijalne potrebe da bi takvih kategorija bilo što manje u Republici Srpskoj.