{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pomozite osnovcima da dobiju školske ruksake

22.8.2013. u 12:49
0
2
Pomozite osnovcima da dobiju školske ruksake
0
Pomozite osnovcima da dobiju školske ruksake
Već treću godinu zaredom, udruženje Rotaract Sarajevo organizuje akciju ''Rotaract ruksak'', kojom će omogućili svim prvačićima u šest osnovnih škola da u novu školsku godinu krenu sa novim ruksakom i komplet školskim priborom neophodnim za rad.
Cilj akcije je da se pomogne prvačićima koji dolaze iz najugroženijih dijelova društva kako bi i oni zajedno sa svojim vršnjacima na pravi način obilježili početak njihovog školovanja na području Kantona Sarajevo.

Članovi Ratarct Sarajevo su ove godine izabrali osnovne škole Dobroševići, 9. maj (Pazarić),Zaim Kolar (Dejčići), Sedmu osnovna školu (Blažuj), Aleksa Šantić i školu u Faletićima.

Kako se bliži vrijeme pripreme za novu školsku godinu, Udruženje je i ove godine odlučilo da nastavi istu akciju, koja je uspješno realizovana 2011. i 2012. godine.

Akcija "Rotaract ruksak" realizuje se isključivo na bazi donacija pravnih i fizičkih lica i sve donacije idu isključivo za troškove nabavke ruksaka. Sve ostale troškove logistike, organizacije pokriva udruženje Rotaract Sarajevo.

Ukoliko odlučite na ovaj način sudjelovati u akciji minimalni iznos uplate je 50 KM, koliko košta jedna školska torba sa kompletnim školskim priborom. Po okončanoj akciji učesnici će imati uvid u detaljan izvještaj o iznosu prikupljenih donacija i utrošenih sredstava, kao i broju pripremljenih ruksaka.

Moguće je uplatiti i manju svotu novca, ali bez uvida u izvještaj o utrošenim donacijama.

Uplate možete vršiti na transakcijski račun Udruženja Rotaract Sarajevo:

Raiffeisen Bank BiH d.d., 1610000094000092

Sa naznakom: Rotaract ruksak

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: