Potrebno 30.000 KM
5.7k

Pomozimo sedmogodišnjem Elvedinu Deronjiću da živi

Piše: M. B.
Elvedin Deronjić
Elvedin Deronjić
Sedmogodišnji dječak Elvedin Deronjić iz sela Palanka kod Brčkog nije osjetio čari bezbrižnog djetinjstva i sreće. Sada mu je htino potrebna naša pomoć, jer se bori za vlastiti život.

U ranim godinama Elvedin se suočio s dvije teške tragedije. Prvo je izgubio sestru koja je umrla pri porodu, a ubrzo nakon toga umrla mu je i majka. Ostao je da živi s ocem koji je invalid i koji radi kao pastir, jer druge poslove ne može raditi.

Kako kažu komšije, Elvedin se uspio nositi sa svim što je doživio i bio je živahno dijete dok jednog dana nije dobio temperaturu koja nije spadala.

"Komšija mi je rekao kako ga je znao vidjeti da krišom izlazi iz kuće i zatrpava se u snijeg pod visokom temperaturom. Odveli su ga u bolnicu u Tuzlu i tamo mu je utvrđeno da od rođenja nema jedan bubreg, a da mu je drugi otkazao. Također, otkriven mu je i tumor u stomaku", rekao je Jasmin Husejinović, koji je skupa sa prijateljima i stanovnicima sela Palanka pokrenuo humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za malog Elvedina.

Elvedinu je hitno potrebna transplantacija bubrega koja se može obaviti u Srbiji. No, za to je potrebno 30.000 KM koje Elvedinov otac nema.

"U selu ćemo u Domu kulture organizovati predstavu u subotu, 23. februara, kako bismo pokušali prikupiti sredstva. Elvedinovi školski drugovi su mu već odnijeli igračke i sakupili nešto novca", rekao je Husejinović.

Svi koji žele pomoći malom Elvedinu mogu to uraditi uplatom na žiroračun u NLB banci: 1322402008974213, na ime Esed Deronjić.

Kada je krenuo u bolnicu mali Elvedin je poručio ocu: "Babo, nemoj plakati ako ja umrem, umrla mama, umrla seka, nemoj plakati zbog mene babo moj".

Ne dozvolimo da otac Esed ostane bez jedinog svjetla u životu, pomozimo Elvedinu da živi!