{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pomozimo sedmogodišnjem Elvedinu Deronjiću da živi

18.2.2013. u 18:03
5.676
81
Pomozimo sedmogodišnjem Elvedinu Deronjiću da živi
5.676
Pomozimo sedmogodišnjem Elvedinu Deronjiću da živi
Elvedin Deronjić
Sedmogodišnji dječak Elvedin Deronjić iz sela Palanka kod Brčkog nije osjetio čari bezbrižnog djetinjstva i sreće. Sada mu je htino potrebna naša pomoć, jer se bori za vlastiti život.
U ranim godinama Elvedin se suočio s dvije teške tragedije. Prvo je izgubio sestru koja je umrla pri porodu, a ubrzo nakon toga umrla mu je i majka. Ostao je da živi s ocem koji je invalid i koji radi kao pastir, jer druge poslove ne može raditi.

Kako kažu komšije, Elvedin se uspio nositi sa svim što je doživio i bio je živahno dijete dok jednog dana nije dobio temperaturu koja nije spadala.

"Komšija mi je rekao kako ga je znao vidjeti da krišom izlazi iz kuće i zatrpava se u snijeg pod visokom temperaturom. Odveli su ga u bolnicu u Tuzlu i tamo mu je utvrđeno da od rođenja nema jedan bubreg, a da mu je drugi otkazao. Također, otkriven mu je i tumor u stomaku", rekao je Jasmin Husejinović, koji je skupa sa prijateljima i stanovnicima sela Palanka pokrenuo humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za malog Elvedina.

Elvedinu je hitno potrebna transplantacija bubrega koja se može obaviti u Srbiji. No, za to je potrebno 30.000 KM koje Elvedinov otac nema.

"U selu ćemo u Domu kulture organizovati predstavu u subotu, 23. februara, kako bismo pokušali prikupiti sredstva. Elvedinovi školski drugovi su mu već odnijeli igračke i sakupili nešto novca", rekao je Husejinović.

Svi koji žele pomoći malom Elvedinu mogu to uraditi uplatom na žiroračun u
NLB banci: 1322402008974213, na ime Esed Deronjić.

Kada je krenuo u bolnicu mali Elvedin je poručio ocu: "Babo, nemoj plakati ako ja umrem, umrla mama, umrla seka, nemoj plakati zbog mene babo moj".

Ne dozvolimo da otac Esed ostane bez jedinog svjetla u životu, pomozimo Elvedinu da živi!

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: