Džeko, Jahić i Ibričić snose troškove
5

Dječak Elvedin Deronjić stigao na liječenje u Sarajevo

Piše: A. Dž.
Elvedin Deronjić, sedmogodišnjak iz Brčkog, čija teška životna sudbina nije nikoga ostavila ravnodušnim, stigao je danas na liječenje u Sarajevo.
Zijada Povlakić sa Elvedinom
Zijada Povlakić sa Elvedinom
Elvedin i njegov otac Esed smješteni su na Pedijatrijsku kliniku Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a odmah po dolasku ih je posjetila aktivistica Fondacije Pomozi.ba Zijada Povlakić.

"Iako su posjete zabranjene, ja sam uspjela kratko ući i porazgovarati s Elvedinom. On se osjeća dobro, a osmijeh mu ne silazi s lica. Veoma je pozitivan i sretan", kaže Povlakić za Klix.ba.

Elvedinu će sarajevski ljekari već sutra početi vaditi nalaze kako bi dječaku koji ima tumor u stomaku odredili pravu terapiju.

Elvedin, iako tek dijete, je već dobro spoznao surovost života. Osim što bije bitku s bolešću, mali Brčak živi s ocem, čije zdravlje je također narušeno. Majka mu je umrla nakon što je rodila mrtvu bebu.

Njegova teška životna sudbina ujedinila je Bosance i Hercegovce u želji da mu pomognu, no upravo zahvaljujući Zijadi, preko koje su saznali za Elvedina, troškove njegovog liječenja platit će bh. nogometni reprezentativci Edin Džeko, Senijad Ibričić i Sanel Jahić o čemu je portal Klix.ba već pisao.

Nakon što su Zmajevi preuzeli sve troškove dječakovog liječenja, humanitarne akcije su obustavljene.