|

Pomozimo Adnanu Haliloviću da ode na kontrolu u Tursku

Pomozimo Adnanu Haliloviću da ode na kontrolu u Tursku
2.330
Klix.ba
8.5.2019. u 18:51
6
komentara
2,3k

dijeljenja
Pomozimo Adnanu Haliloviću da ode na kontrolu u Tursku Adnan Halilović
Adnan Halilović je mladić koji se skoro četiri godine bori s nizom bolesti, a ovaj put su mu potrebna novčana sredstva kako bi otišao na kontrolni pregled u Tursku koji je zakazan za 27. maj.
Naime, ljekari su ustanovili da Adnan Halilović boluje od varijabilne imunodeficijencije, Chronove bolesti, celijakije i atopijskog dermatitisa.

Za varijalbilnu imunodeficijenciju svakih 28 dana mora primati humani imunoglobulin, a u slučaju da ne primi svaka infekcija za njega može biti kobna. Također, on boluje i od Chronove bolesti i zahvaćen mu je cijeli probavni sistem, dok je debelo crijevo u potpunosti oštećeno i ljekari su već predlagali njegovo uklanjanje uz ugradnju stome.

On je alergičan i na gluten tako da mora paziti i na ishranu, a ima problem i sa kožom koja je zahvaćena crvenilom i koja se ljušti.

Adnan Halilović je zajedno sa svojim roditeljima išao na preglede u Tursku u decembru prošle godine, a tamošnji ljekari su mu dali i potrebnu terapiju. U februaru je ponovo išao na preglede, ali tada ljekari nisu bili zadovoljni nalazima zbog promjena na crijevima. Turski ljekari su mu propisali novu terapiju i zakazali su novu kontrolu u maju.

Zbog nemogućnosti plaćanja troškova putovanja i smještaja, odlazak Adnana Halilovića na kontrolni pregled u Tursku je doveden u pitanje.

Pomoć za Adnana možete uplatiti na broj žiro računa: 141-506-13100268-65. Račun je otvoren u BBI banci na ime Adnan Halilović, a za više informacija o liječenju se možete javiti njegovoj majci Saneli Halilović na broj telefona 0603466292.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...