Humanitarne akcije
1

Pokrenuta humanitarna akcija za dvogodišnju Lamiju Pehlivanović

Klix.ba
Škola rukometa "Čelik Junior" će u nedjelju 30. marta u okviru prvog kola rukometne lige za juniorke, kao domaćin, realizovati humanitarnu akciju za liječenje dvogodišnje Zeničanke Lamije Pehlivanović.

Lamija je rođena sa srčanom manom dijagnosticiranom kao AVSD i Microcephaliom, Veloshisis (anomalie multiplices). Hrani se preko sonde zbog rascjepa nepca čija bi operacija mogla biti obavljena tek nakon operacije srca.

Operaciju srca je moguće izvršiti u bolnici u Minhenu, a prema proračunu ljekara, novčani iznos koji je potreban za operaciju kreće se od 100.000 do 120.000 eura. Porodica nije u mogućnosti da osigura Lamiji operaciju, pa moli sve ljude dobre volje da im pomognu.

Kako bi što prije prikupili novac, organizator "Čelik Junior" je na dan odigravanje utakmice pripremio i revijalni program u kojemu će sve prisutne zabavljati muzička grupa Bel Canto. Ulaz na utakmicu je slobodan, a u prodaju su puštene ulaznice po simboličnoj cijeni od 1 KM i moguće ih je kupiti u prostorijama Caffe bara "Sedmerac" (Islambegovića put bb - preko puta picerije Amići).

Također, na ulazu u dvoranu bit će postavljena i humanitarna kutija gdje će svi koji se odazovu ovoj akciji, moći dati svoj doprinos u što bržem liječenju dvogodišnje Lamije.

Program će biti održan u sportskoj dvorani Bilimišće, u nedjelju 30. marta sa početkom od 14 sati.