Humanitarne akcije
0

Počela humanitarna akcija "Donate and fly"

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Međunarodni aerodrom Sarajevo i udruženje Pomozi.ba pokrenuli su zajedničku humanitarnu akciju pod nazivom "Donate and fly".

U sklopu akcije, volonteri Pomozi.ba će, u saradnji s uposlenicima aerodroma Sarajevo, u prizemlju terminalne zgrade B prikupljati novac i sredstva za socijalno ugrožene osobe.

Marketing menadžer Međunarodnog aerodroma Sarajevo Darijan Veličanin je kazao kako aerodrom Sarajevo gradi imidž društvene kompanije i da, kroz donacije i sponzorstva, godinama određen dio novčanih sredstava usmjerava u humanitarne svrhe.

"Zajednički smo, s fondacijom Pomozi.ba, došli na ideju da se organizuje humanitarna akcija, koja će biti usmjerena za pomaganje socijalno ugroženim porodicama. Akcija 'Donate and fly', odnosno 'Putujte i darujte' održat će se jednom sedmično narednih šest mjeseci, a mi se nadamo da će biti uspješna i da ćemo produžiti taj rok. Akcija će se organizovati jednom sedmično i to u periodu kada je najfrekventniji dio dana na aerodromu, odnosno od 12:00 do 16:00 sati. Očekujemo da će naši putnici i svi ostali posjetioci aerodroma u tom periodu izdvojiti novčana sredstva kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije“, objasnio je on.

Predsjednik fondacije Pomozi.ba Elvir Karalić kazao je da je Međunarodni aerodrom Sarajevo jedan od najvećih partnera Pomozi.ba i da aerodrom od samog početka podržava projekte ove fondacije.

"Kada niko nije znao za nas, oni su prepoznali ovo što radimo i pomagali su nam kako direktno novčanim sredstvima, tako i kroz akcije kao što je ova", izjavio je Karalić.

On je rekao da će u narednom periodu posjetioci aerodroma po simboličnim cijenama moći kupovati materijale Pomozi.ba, a i ostaviti neke stvari poput čokolade, igračke ili slične potrepštine koje su njima višak.

"Do sada je svaka akcija sa aerodromom prošla fenomenalno, tako da ne sumnjam da će odaziv i na ovu akciju biti dobar“, kazao je Karalić.

Akcija je počela danas a trajat će do 23. septembra.