Pomozimo dječaku iz Sarajeva
5

Petogodišnji Tarik Hadžirović ima samo jednu želju, da vrati vid

Klix.ba
Djetinjstvo Tarika Hadžirovića do sada nije bilo bezbrižno. Petogodišnjak iz Sarajeva je već u četvrtom mjesecu života bio podvrgnut operaciji skidanja mrene sa oba oka, a sada mu je potrebno ugraditi implantate.

Zahvaljujući implantatima vid bi mu se vratio u tolikoj mjeri da bi eventualno morao nositi samo naočale za čitanje. Operacija je zakazana za 14. decembar, do kada je potrebno prikupiti 2.600 eura.

Ukoliko se sredstva ne prikupe do tog datuma, operacija će morati biti pomjerena tek za sljedeću godinu.

U iščekivanju operacije Tarik ne ide u vrtić i ne može se družiti sa svojim prijateljima, a u septembru 2013. bi trebao sjesti u školsku klupu.

Tarikov otac je umro kada je on imao nepune dvije godine. Sada živi samo s majkom, penzionerkom koja zbog svog zdravstvenog stanja nije radno sposobna te prima invalidninu u iznosu od 350 KM.

Akciju prikupljanja sredstava za operaciju su započeli njegovi prijatelji i vaspitačice iz vrtića "Košuta" i, kako kažu, njihova jedina želja je da Tarik što prije ozdravi te ponovo bude s njima u njihovim igrama i učenju. Do sada je u ovoj akciji sakupljeno blizu 500 eura. Osim novčane, Tariku i njegovoj majci je i svaka druga pomoć dobrodošla.

Uplate za Tarika možete izvršiti na žiroračun 1941017810400132 kod ProCredit banke na ime Hadžirović Tarik.