Fondacija Pomozi donirala 2.000 KM
2

Dječak Tarik Hadžirović prikupio novac za operaciju

Piše: A. Dž.
Nakon što je portal Klix.ba jučer objavio apel za pomoć petogodišnjem Tariku Hadžiroviću, koji 14. decembra mora na operaciju ugradnje implantata na oba, veliki broj ljudi javio se u želji da pomogne dječaku.

Zahvaljujući pojedinačnim uplatama i donaciji fondacije Pomozi od 2.000 KM, u kratkom roku je prikupljeno 5.170 KM, koje će biti dostatne za operaciju.

"Donaciju koju smo dobili od Međunarodnog aerodroma Sarajevo od 2.000 KM smo odlučili preusmjeriti za operaciju malom Tariku. Prvobitno smo novac namjeravali dati Domu za slijepe u Nedžarićima, ali su nam oni rekli da ne žele novac, jer su im potrebnija pomagala, tako da ćemo to kompenzirati na taj način", kaže Elvir Karalić, osnivač fondacije Pomozi.

Tarikova mama Emina Hadžirović kazala nam je da će Tarik nakon operacije trebati dva puta ići na kontrolu, a bit će potrebno platiti i troškove puta i boravka u Beogradu.

Elvir Karalić preuzima donaciju Međunarodnog aerodroma Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Elvir Karalić preuzima donaciju Međunarodnog aerodroma Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Podsjetimo, petogodišnjak iz Sarajeva je već u četvrtom mjesecu života bio podvrgnut operaciji skidanja mrene sa oba oka, a sada mu je potrebno ugraditi implantate kako bi mu se vid vratio u tolikoj mjeri da bi eventualno morao nositi samo naočale za čitanje.

Tarik živi sa majkom koja zbog zdravstvenih problema nije u mogućnosti da radi, a otac mu je umro kada je imao dvije godine.