Humanitarne akcije
0

Paketići za štićenike Zavoda Pazarić: Donirajte novac ili kupite stvari

Piše: A. P.
Volonteri su se i ove godine udružili da paketićima obraduju štićenike Zavoda Pazarić, koji zbrinjava djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama.

Želite li i vi izmamiti osmijeh na lica ovih ljudi i učiniti im ugodnijim vrijeme novogodišnjim praznika, koje je vrijeme porodice i darivanja, javite se pokretaču projekta Emini Džanko na Facebook, putem e-maila [email protected] ili na telefon 061 390 480.

Možete donirati novac kojim će biti kupljene stvari za paketiće ili sami kupiti te stvari i donirati ih.

Cilj je napraviti 400 paketića sa slatkišima, grickalicama, igračkama, nekim odjevnim predmetom i bilo kojim drugim potrepštinama, ali da svaki od paketića bude donekle drugačiji.

"Odlučili smo se da ove godine samo u dječije paketiće stavljamo igračke, jer je njih najteže nabaviti, a i najskuplje su. Tako ćemo u svaki od paketića stavljati ponešto što bi i odraslima moglo biti od koristi, poput četkice za zube, kozmetike ili sveske, olovke i slično", kaže začetnica projekta.

Ovo je četvrti put da volonteri realizuju projekat "Paketići za štićenike Zavoda". U pripremama paketića svake godine učestvuje veliki broj volontera, a prošle godine posebnu donaciju uručili su iz Importanne centra, pa je, pored prikupljenih 420 paketića, bilo moguće napraviti i oko 400 paketića sa sadržajem njihove donacije, tako da su štićenici dvostruko obradovani.

Spakovani paketići će biti podijeljeni štićenicima na ceremoniji koju sami organizuju krajem decembra. Na tu priredbu su uvijek pozvani volonteri i donatori.

"Osmijeh na licima kada otvaraju paketiće i raduju se poklonima je najvrednije što neko može dobiti zauzvrat. Sa druge strane, oni za dodjelu pripreme prigodan program koji se sastoji od recitacija, plesa, pjesme i glume", ističe Emina i poziva sve koji su u prilici da podrže ovu akciju i barem jedan dan uljepšaju život štićenika Zavoda Pazarić.