|

Otac troje djece Zekaid Dautović treba novac za transplantaciju bubrega

Otac troje djece Zekaid Dautović treba novac za transplantaciju bubrega
338
Klix.ba
25.1.2014. u 16:31
5
komentara
338

dijeljenja
Zekaid Dautović iz Travnika, otac troje maloljetne djece, hitno treba pomoć dobrih ljudi. Njemu je potrebna transplantacija oba bubrega, koja košta 80.000 KM, a taj novac ovaj 46-godišnjak nema.
Zekaid prima minimalan iznos penzije, od koje preživljava njegova porodica i školuje tri djevojčice, a novčane izdatke iziskuju i tretmani dijalize na koju je ovaj Travničanin primoran da ide.

Zekaidov život i porodica ovise o volji dobrih ljudi te ovim putem mole sve ljude koji mogu i žele, koji razumiju situaciju iz vlastitog iskustva ili koji su upoznati s ovom bolešću na direktan ili indirektan način da pomognu.

Dautović je u programu Otvorene mreže, a također je bio i u emisiji "Ispuni mi želju" na Hayat TV-u, koja je prva objavila njegovu priču i pomogla u određenom iznosu.

Do sada je skupljeno oko 7.000 KM, ali to nije ni približno dovoljno za transplantaciju bubrega u Tolouseu u Francuskoj, s obzirom da taj zahvat nije moguće obaviti u našoj zemlji.

Brojeve računa za pomoć ovom čovjeku možete naći na plakatu, a kontakt telefon za dodatne informacije je 061-502-265 (Eldin Šabanović).

Pozivom na humanitarni broj 090 291 065 donirate 2 KM.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...