Humanitarne akcije
75

Klinika u Turskoj odbila Mahira Šehića, ali njegovi roditelji ipak ne gube nadu

Klix.ba
Dvadesetčetverogodišnji Zeničanin Mahir Šehić, koji se već sedam godina bori sa teškom bolešću bubrega, svoje liječenje neće moći završiti u Turskoj, a njegovi roditelji traže druga rješenja kako bi što prije osigurali normalan život svom sinu.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Kako je za Klix.ba kazao Mahirov otac Sifet, klinika iz Turske je poslala negativan odgovor za Mahirovo liječenje u toj zemlji, ali ističe da će i dalje tražiti i druge načine za liječenje.

"Dobili smo negativan odgovor iz Turske, nije moguće obaviti transplataciju tamo, tako da idemo dalje. Želim se iskreno zahvaliti svima koji su nam pomogli, bilo je dosta transakcija od objave teksta na vašem portalu i ovom prilikom želim se zahvaliti svima. Mi ćemo i dalje tražiti druge načine, možda jeftinije solucije, ali prije svega kvalitetne klinike kako bi transplatacija bila uspješna", kazao je Sifet te dodao da uvijek postoji mogućnost da liječenje obave u Francuskoj i to preko Otvorene mreže, a za to je potrebno da sakupe 80.000 KM.

Za Mahirovo liječenje u Turskoj bilo je potrebno 38.000 dolara i bubreg jednog donatora, u ovom slučaju to bi bila Mahirova mama, no klinika nije prihvatila zahtjev koji je uputila šefica Odjela dijalize Kantonalne bolnice Zenica, dr. Lejla Hantalašević.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Podsjetimo, Mahir se već sedam godina bori sa teškom bolešću bubrega, a već treću godinu ide na dijalize. Stanje mu se iz dana u dan pogoršava, nastaju nove komplikacije, a Mahirovi roditelji su nezaposleni i posljednjih sedam mjeseci su na Kamenom mostu u Zenici, gdje prikupljaju novčana sredstva kako bi Mahiru osigurali transplantaciju bubrega.

Mahiru možete pomoći i vi pozivom na humanitarni broj 090/291-003 ili uplatom novca na donatorski račun:

Investiciono-komercijalna banka d.d. Zenica Transakcijski broj: 134-010-0000000120 KM račun: 01-004-0000006.3 Devizni račun: 01-305-0000001.6 IBAN: BA391340130500001605 SWIFT CODE: IKBZBA2X

Vezani članci