Humanitarne akcije
1.8k

Osmijehom prkosi bolu: Mirela je dva puta ranjena, a sada je teško bolesna i treba joj naša pomoć

Klix.ba
Mirela Blekić je prelijepa djevojka koja ima 29 godina. Već šesti i po godina bori se za svoj život i tri puta sedmično ide na dijalizu.

Razlog zbog kojeg su Mireli zatajili bubrezi nikada nije otkriven. Jedna transplantacija urađena je 2010. godine. Donor je bio njen otac, no nažalost nije uspjelo. Bila je u komi danima i priključena na aparate za disanje, opala joj je kosa i kao posljedica teško joj je oštećen sluh. Bila je nepokretna godinu dana.

No, Mirela je veliki borac i sada joj se pružila priliku da riješi svoje zdravstvene probleme i spasi svoj život. Transplantacija bi bila izvršena u Toulouse klinici u Francuskoj za što je potrebno 110.000 KM.

Mirela je nezaposlena, a živi s majkom koja je duševni bolesnik i dijabetičar te bratom koji je također nezaposlen. Žive od majčine invalidnine i povremenih poslova koje brat radi. I majka i ona su bile ranjavane u ratu, Mirela dva puta, a majka joj je ostala bez ruke.

Tri puta sedmično ide na dijalizu koja traje četiri sata i koja se obavlja preko katetera koji se nalazi na vratu. Do sada je preživjela četiri sepse.

Svi dobri ljudi koji su u mogućnosti da pomognu mogu izvršiti uplatu na sljedeći račun:

1990496065531685 SWIFT CODE: ABSBBA22

Sparkasse banka Za: Mirela Blekić Ulica Ugorsko II br. 20 Sarajevo

Za uplate iz inozemstva: IBAN BA 39 1990496065531685 SWIFT ABSBBA 22 BENEFICIARY

ili pozivom na broj 090 291 068 kojim donirate 2 KM. (za korisnike BH Telecoma)

Prilika u Francuskoj je prilika za spas, za bolji život jedne mlade osobe. Pomozimo Mireli da dobije ovu bitku!