Humanitarne akcije
63

Jasminko Halilović prihod od knjige "Djetinjstvo u ratu" daje u humanitarne svrhe

Piše: T. S.
Jasminko Halilović, autor knjige "Djetinjstvo u ratu", odlučio je donirati u humanitarne svrhe sav budući prihod od prodaje te knjige.

"Tačno godinu dana od izdavanja knjige Djetinjstvo u ratu, projekt je, zahvaljujući sponzorima i neočekivano velikom broju prodatih primjeraka, uspio vratiti sva uložena sredstva. Zato smo sada u prilici ispuniti naše obećanje s početka projekta i sav budući prihod od prodaje knjige donirati u humanitarne svrhe", kazao je Halilović.

Prvih 1.000 KM doniorao je mladoj Mireli Blekić kojoj je neophodna transplantacija bubrega.

"Mirela je naša ratna drugarica, kojoj je sreća i nakon rata okrenula leđa. Mirela je i imenjakinja moje drugarice koja je ubijena u ratu i kojoj sam posvetio rad na knjizi", kazao je Halilović

Istakao je da je za Mirelino liječenje donirao 1.000 KM od prodaje knjige "Djetinjstvo u ratu".

"Pozivam sve vas da se priključite svojim donacijama i da joj osiguramo drugu šansu. Sretno draga Mirela, ja vjerujem da ćeš ponovo pobijediti", istakao je Halilović.

Mirela Blekić iz Sarajeva je 29-godišnja djevojka koja se duže od šest godina bori za svoj život i tri puta sedmično ide na dijalizu. Sada joj je neophodna operacija, za koju je potrebno 110.000 KM.

Svi dobri ljudi koji su u mogućnosti da pomognu mogu izvršiti uplatu na sljedeći račun:

1990496065531685 SWIFT CODE: ABSBBA22 Sparkasse banka Za: Mirela Blekić Ulica Ugorsko II br. 20 Sarajevo

ili pozivom na broj 090 291 068 kojim donirate 2 KM (za korisnike BH Telecoma).