{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Očajni roditelji mole: Pomozite nam da spasimo sina Mahira

24.10.2013. u 21:12
419
20
Očajni roditelji mole: Pomozite nam da spasimo sina Mahira
419
Mahir Šehić je 24-godišnji Zeničanin koji se već sedam godina bori sa teškom bolešću bubrega, a njegovo zdravstveno stanje se iz dana u dan pogoršava.
Mahirovi roditelji su nezaposleni i posljednjih sedam mjeseci se bore kako bi prikupili novčana sredstva i Mahiru osigurali transplantaciju bubrega. U razgovoru za Klix.ba Mahirov otac Sifet istakao je da su prije sedam mjeseci pokrenuli akciju prikupljanja novčanih sredstava te da se na Mahirovom računu trenutno nalazi blizu 43.000 KM.

"Za liječenje u Francuskoj preko Otvorene mreže potrebno je 80.000 KM, ali mi i dalje tražimo druge načine i solucije kako bismo što prije osigurali transplataciju našem Mahiru. On već treću godinu ide na dijalizu i teško je, iz dana u dan stanje mu se pogoršava, a pored toga ima problema i sa srcem", izjavio je Sifet te dodao kako se Mahir sam vozi na dijalizu tri puta sedmično.

"Otkako smo otkrili da ima problema sa bubrezima išli smo po zdravstvenim ustanovama po Sarajevu, Tuzli i Zenici, svi smo bili spremni da se transplatacija uradi u Tuzli, ali nije moglo. U našim bolnicama trenutno ide na dijalize i prate mu pritisak koji je povišen zbog bubrega. Redovno mu propisuju mjesečnu terapiju za koju je potrebno izdvojiti blizu 200 KM", dodaje Mahirov otac Sifet.

Sifet je nazaposlen i za svoju poslijeratnu 40-postotnu invalidnost prima mjesečnu invalidninu u iznosu od 51 KM, ali hranu i druge kućne potrepštine osigurava uz pomoć konja.

"Teško je živjeti. Imam još jednog sina koji je završio srednju školu za varioca, ali nema posla. Žena nigdje ne radi, ja sam RVI, ali imam konja s kojim zaradim po selu i tako preživljavamo. Zima predstavlja najveći problem, posla nema, a Mahir će morati na dijalizu. Nadam se da neće biti mnogo snijega kao prošle godine, kada sam morao sam raščistiti snijeg da bi mi dijete moglo otići na dijalizu", govori Sifet.

Šefica Odjela dijalize Kantonalne bolnice Zenica Lejla Hantalašević izašla je ususret porodici Šehić te faksom nalaze poslala u Tursku, odakle očekuju povratne informacije o Mahirovom liječenju u toj zemlji.

"Svi su pomogli na neki način i mnogo ljudi je učestvovalo u našoj akciji da prikupimo novac za Mahira. Šefica Odjela dijalize dr. Lejla Hantalašević poslala je kliniku u Tursku, gdje bi transplatacija bubrega mogla biti obavljena za manje novca, a samim tim i mi bismo uspjeli brže našeg Mahira poslati na liječenje, ukoliko prikupimo novac koji je potreban. Da bismo obavili transplataciju u Turskoj potrebno je 38.000 dolara i bubreg jednog donatora, u ovom slučaju bi to bila Mahirova mama, ukoliko budemo mogli to izvesti, ali još uvijek ništa ne znamo", kazao je Sifet.

Pomoć u prikupljanju novčanih sredstava pružile su brojne organizacije i udruženja, a Mahiru možete pomoći i vi pozivom na humanitarni broj 090/291-003 ili uplatom novca na donatorski račun:

Investiciono-komercijalna banka d.d. Zenica
Transakcijski broj: 134-010-0000000120
KM račun: 01-004-0000006.3
Devizni račun: 01-305-0000001.6
IBAN: BA391340130500001605
SWIFT CODE: IKBZBA2X

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: