Humanitarne akcije
691

Nina Pašić se potpuno zdrava vratila u Sarajevo

Klix.ba
Avionom iz Nice sinoć je u Sarajevo stigla Nina Pašić, dvadesetrogodišnja Sarajka kojoj je uspješno transplanitarn bubreg. I ne samo to, Nina se u potpunosti oporavila i spremna je da zakorači u novi život.

Ninu, koja je bila u pratnji koordinatora Otvorene mreže Davora Gaja, dočekali su njeni najmiliji, prijatelji i poznanici, sretni zbog njenog ozdravljenja.

Kako je saopćeno iz Otvorene mreže, koja je najzaslužnija što je Nina dobila novu šansu, djevojka je uspješno transplantirana u klinici Archet 2 u Nici. Radi se o kadeveričnoj transplanaciji koja je, prema riječima francuskih ljekara, protekla, ne samo dobro, nego je Nina i jedan od pacijenata koji se u nekoliko zadnjih godina najbrže oporavio. Svi parametri, svi nalazi koje ona ima, govore da se radi o potpuno zdravoj djevojci.

"Ovo je pobjeda mladosti, pobjeda francuskih ljekara, pobjeda svih onih koji su pomogli Nini na putu ka najvećoj životnoj prekretnici i još jedna u nizu pobjeda Otvorene mreže", kažu iz ove humanitarne organizacije.

Nina je sa suzama u očima zahvalila svima jer su joj podarili novi život i potvrdila da će još će snažnije čuvati svoje zdravlje u narednom periodu.

"Ovo je još jedan od dokaza da, dok se stvari u našoj zemlji ne riješe sistemski, kako nadležni vole reći, ovo je jedini način i veoma efikasan, što potvrđuje već trideseta uspješna kadeverična transplantacija", istakao je predsjednik Otvorene mreže Almir Čehajić Batko.

Nina je ekskluzivno najavila svoj dalji angažman u radu Otvorene mreže i naravno emisiji Udri Muški, gdje će i ona aktivno učestvovati u spašavanju svih onih koji čekaju na transplantaciju.