{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nakon pet godina boravka u šupi, Ćamilu Bukvi iz Goražda prijatelji grade kuću

4.12.2017. u 21:52
1.084
64
Nakon pet godina boravka u šupi, Ćamilu Bukvi iz Goražda prijatelji grade kuću
1.084
Goraždanin Ćamil Bukva (1964.) dočekao bi i šestu zimu u šupi u mjestu Jabuka kod Hranjena da mu u pomoć nisu pritekli sugrađani.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Nakon petogodišnje agonije i života u potpuno nehumanim uslovima, Ćamilu,koji je hronični astmatičar, osoba bez posla i s minimalnom socijalnom pomoći, njegovi sugrađani, goraždanske firme i muftijstvo pomogli su da na srušenoj zidini podigne malu vikendicu koja je ovih dana pokrivena, a u toku je postavljanje stolarije.

Ćamil je navikao na hladnoću jer je pet godina proveo u objektu koji liči na plastenik, a u kojem je imao jedino peć.

Ćamil se odlučio preseliti na lokalitet Jabuke jer se tu osjeća mnogo bolje, a u grad, kažu njegovi prijatelji, ide tek od Bajrama do Bajrama.

"Dok je boravio u gradu morao je i po nekoliko puta dnevno ići na inhalacije, tako da mu gore na Jabuci odgovara klima. Ni ovdje nije imao uslove za život, jer nema vlastiti dom. Trenutno živi u šupi, prekrivenoj najlonom. Sreća mu je što ima drva pa može da loži i što je sad u izgradnji kućica. Ima još puno posla, ali važno je da je to sad njegovo jedan kroz jedan i da će moći priključiti struju. Za sve su potrebna sredstva, a on ih stvarno nema. Treba mu namještaj, šporet, sudoper, kauč, hrana mu treba. Ima nas koji ćemo pomoći, ali ako čovjek nema ništa onda možete zamisliti kako je to teško stanje. Puno mu pomaže njegov brat koji radi sve poslove na kući, ali apelujem na sve, na širu društvenu zajednicu i sve ljude koji to mogu, da se uključe", kaže Amel Begović, jedan od onih koji svakodnevno animiraju građane da se pomogne oboljelom Bukvi.

Organizatori humanitarne akcije za Ćamila Bukvu pozivaju građane da daju pomoć u novcu, obući i odjeći, higijeni, namještaju, građevinskom materijalu i drugom.

Akcije se svake subote od 8-13 sati odvijaju i na Gradskoj pijaci u Rasadniku.

Također, za prikupljanje finansijske pomoći Ćamilu Bukvi otvoren je i žiro račun: RAIFFAISEN BANKA ĆAMIL BUKVA – BROJ ŽIRO RAČUNA JE 1610000000000011

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: