Akcija Pomozi.ba
1.1k

Migrant iz Sirije koji je u BiH ostao bez obje noge dobio je proteze i sada može hodati

L. K.
Nakon što je u mjestu Karakaj, na pruzi Tuzla - Zvornik, doživio nesreću u kojoj je izgubio obje noge i teško povrijedio glavu, mladi Abdulrahman se posljednja četiri mjeseca oporavljao uz brigu organizacije Pomozi.ba koja je održala obećanje i nabavila mu proteze za obje noge.
Dvadesetogodišnji Abdulrahman je kao dječak s bratom pobjegao iz ratom zahvaćene Sirije, a na putu ka boljem životu koji ga je trebao čekati u nekoj od zemalja Evropske unije doživio je tešku nesreću i to u BiH. U Zvorniku mu je na pruzi voz smrskao noge, zbog čega su mu obje amputirane ispod koljena.

Mladić iz Sirije je bio smješten u zvorničkoj bolnici, a nakon što su ljekari morali da ga otpuste, ni on ni brat nisu imali gdje. Zbog toga je humanitarna organizacija Pomozi.ba, uz saglasnost Službe za poslove sa strancima i Internacionalne organizacije za migracije (IOM), preuzela brigu o njima.

Prvi koraci na otvorenom dečka kojem je kod Zvornika voz otkinuo obje noge. Obećanje smo ispunili.

Posted by Pomozi.ba on Wednesday, April 1, 2020

Pomozi.ba je decembru pokrenula akciju prikupljanja novca za nabavku dvije proteze za Abdulrahmana, a sada, četiri mjeseca kasnije, objavili su lijepe vijesti - Abdulrahman je napravio prve korake na novim nogama!

"Prvi koraci na otvorenom dječaka kojem je kod Zvornika voz otkinuo obje noge. Obećanje smo ispunili", kratko su napisali iz Pomozi.ba u opisu objave.